1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teollisuus

Meri-Lapissa on ihmetelty Lapin TE-toimiston johtajan vähätteleviä puheita suurteollisuudesta

Lapin TE-toimiston johtaja Marja Perälä pahoittelee epäselvää kommenttiaan suurteollisuudesta ja vakuuttaa ymmärtävänsä Kemi-Tornio -alueen merkityksen.

teollisuus
Lapin työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Marja Perälä.
Lapin TE-toimiston johtaja Marja Perälä.Antti Mikkola / Yle

Meri-Lapissa on ihmetelty Lapin TE-toimiston johtaja Marja Perälän Ylelle antamaa lausuntoa, jonka mukaan Lapissa ei olisi suurteollisuutta.

– Uskon että Lapin pelastus on siinä, ettei meillä ole suurta teollisuutta, Perälä sanoi antamassaan haastattelussa.

Perälä tarkentaa tarkoittaneensa, että vuonna 2008 alkaneen taantuman aikana Kemi-Tornio -alueen suurteollisuus ei ole joutunut äkillisen rakennemuutoksen kouriin. Lisäksi hän korostaa puhuneensa teollisuudesta nuorten työllistymisen näkökulmasta.

Perälän mukaan suurteollisuus vetää muita toimialoja kasvuun, vaikka se ei itse työllistäisikään suoraan uusia ihmisiä.

– Näyttää siltä, että uusia työpaikkoja syntyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Ihan yhtä tärkeää on pitää huolta siitä, että teollisuuden työpaikat säilyvät. Niillä on tämä heijastevaikutus, että ne vetävät muita toimialoja kasvuun ja sinne syntyy niitä työmahdollisuuksia, Perälä sanoo.

Perälä pahoittelee ja vakuuttaa ymmärtävänsä

Maakuntauudistuksen esivalmistelun johtajaksi Lapissa valittu Perälä pahoittelee epäselvää lausuntoaan.

– Ehkä täytyy todeta, että joskus sanoo huolimattomasti eikä tarkoita ihan tarkalleen juuri sitä mitä on sanonut. Että omassa ajatusmaailmassa on asioita, jotka jäävät kuulijalle epäselviksi. Olen erittäin pahoillani, että tämä on aiheuttanut ikävää fiilistä, hän sanoo.

Lisäksi hän vakuuttaa ymmärtävänsä Kemi-Tornion merkityksen.

– Nythän Kemi-Tornion näkymät ovat erittäin hyvät. Siellä on Kaidin hanke, LNG-terminaali ja matkailu, jossa on potentiaalia.

Lue seuraavaksi