Saksassa pidätetty kolme Isisin jäseneksi epäiltyä miestä

Pohjois-Saksassa pidätettyjä miehiä epäillään mahdollisista yhteyksistä Pariisin viime marraskuisiin terrori-iskuihin. Saksan sisäministerin mukaan Syyriasta lähteneet miehet olivat terroristijärjestö Isisin lähettämiä.

Osa pidätyksistä tehtiin Grosshansdorfissa lähellä Hampuria. Kuva: Daniel Reinhardt / EPA

Saksan poliisi on kertonut maan pohjoisosassa, lähellä Hampuria ja Lyypekkiä, pidätetyistä miehistä vain etunimet ja iät. Liittovaltion syyttäjäviranomaisten mukaan miehet ovat 17-vuotias Mahir al-H, 18-vuotias Ibrahim M ja 26-vuotias Mohamed A.

Miehet lähtivät Syyriasta viime vuoden lokakuussa ja saapuivat Saksaan kuukautta myöhemmin matkustettuaan Kreikan ja Turkin läpi. Samaa reittiä kulkivat viime syksynä kymmenet tuhannet Eurooppaan hakeutuneet turvapaikanhakijat.

Saksan sisäministerin Thomas de Maizièren mukaan näyttää siltä, että miehet käyttivät samaa salakuljettajien verkostoa kuin viime marraskuussa 130 ihmistä terrori-iskuissa surmanneet miehet.

Saksan poliisi on seurannut pidätettyjä kuukausien ajan, kertoi de Maizière tiedotustilaisuudessa Berliinissä. Heidät pidätettiin pakolaiskeskuksissa Schleswig-Holsteinissa.

"Pidätetyt liittyivät Isisiin Syyriassa"

Syyttäjien mukaan Mahir al-H liittyi terroristijärjestö Isisiin viime vuoden syyskuussa Syyrian Raqqassa.

Lokakuussa miehet tiettävästi sopivat yhdessä matkustamisesta Eurooppaan.

Miesten oli määrä Euroopassa suorittaa Isisiltä saamansa tehtävä tai odottaa lisäohjeita.