1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Trump lähestyy Valkoista taloa – avaa hotellin lähellä presidentin virka-asuntoa

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump tunnetaan useista näyttävistä nimikkorakennuksista New Yorkissa. Nyt hän avaa luksushotellin pääkaupunkiin Washingtoniin, mikä herättää myös vastustusta.

Ulkomaat
Uutisvideot: Trump avasi uuden luksushotellin
Uutisvideot: Trump avasi uuden luksushotellin

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on esitellyt uutta luksushotelliaan Washingtonissa, vain kivenheiton päässä maan presidentin virka-asunnosta Valkoisesta talosta. Trump International Hotel sijaitsee vuonna 1899 valmistuneessa historiallisessa postirakennuksessa.

Varsinaiset avajaiset on tarkoitus pitää ensi kuussa, kahdeksan viikkoa ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja.

Pennsylvania Avenuella sijaitsevan hotelli on kuitenkin jo ottanut vastaan ensimmäiset asiakkaansa. Trumpin yhtiö on tehnyt kiinteistöstä Yhdysvaltain hallituksen kanssa 60 vuoden vuokrasopimuksen.

Kuuluisa tv-kokki irrottautui hotellihankkeesta

Hotellihanke kuohuttaa myös tunteita. Muutama kymmenen mielenosoittajaa kokoontui hotellin edustalle esittelypäivänä maanantaina.

Mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa vastustettiin rasismia ja Trumpin kiinteistövaltaa. "Maahanmuuttajat ja muslimit ovat tervetulleita, mutta Trumpin hotelli ei", luki yhdessä kyltissä.

Trumpin kommentit, joissa hän on syyttänyt meksikolaisia maahanmuuttajia rikollisiksi, ovat suututtaneet myös kuuluisan tv-kokin ja ravintoloitsijan Geoffrey Zakarianin. Iron Chef -kokkiohjelmasta tunnetun Zakarianin piti avata ravintola Trumpin uudessa hotellissa, mutta hän perui hankkeen Trumpin puheiden takia.

Miehet ovat haastaneet toisensa oikeuteen kiistan takia.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi