yle.fi-etusivu

Serbian ja Saksan poliisi sai kiinni laajan huumeiden salakuljetusringin

Laajassa yhteistyössä maiden poliisit tutkivat Euroopassa toimivaa huumeiden salakuljetus- ja myyntirinkiä. Takavarikoitujen huumeiden arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Ulkomaat
Saksalainen komissaari
Holger Holleman / EPA

Serbian sisäministeri kertoi Serbian ja Saksan poliisien pidättäneen yhteistyössä 30 ihmistä ja takavarikoineen huumeita 20 miljoonan euron arvosta tiistaina.

Poliisi takavarikoi 303 kiloa kokaiinia, 106 kiloa hasista ja 96 kiloa marihuanaa, lisäksi poliisin haaviin tarttui aseita ja rahaa. Takavarikko ja pidätykset olivat huipennus 13 kuukautta kestäneelle tutkinnalle.

Epäillyt pidätettiin Kroatiassa, Saksassa ja Serbiassa. Aikaisemmin pidätyksiä oli tehty jo Espanjassa, Belgiassa ja Unkarissa, kolme epäiltyä on vielä vapaalla jalalla, Saksan poliisi tiedotti. Saksan poliisin mukaan huumeiden salakuljettajien uskotaan myyneen huumeita ympäri Eurooppaa ja pitäneet päämajaansa Belgradissa Serbiassa sekä Essenissä läntisessä Saksassa.

Saksalaissyyttäjä Anette Milk kertoi uutistoimisto Reutersille, että kyseessä oli Serbian ja Saksan ensimmäinen yhteinen poliisitutkimus.

– Serbia jatkaa yhteistyötä Saksan kanssa järjestäytyneen rikollisuuteen ja korruptioon liittyvissä tapauksissa, kommentoi Serbian sisäministeri Nebojsa Stefanovic.

Lähteet: Reuters

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Kathy Griffin

Koomikko Kathy Griffin roikotti kuvassa Trumpin päätä ja menetti kaikki työnsä – nyt hän elää uransa parasta aikaa

Linnan juhlat

"Se oli todellinen läheltä piti -tilanne"

Valtakunnan ykköskoiran Lennun henkilääkärin kutsu Linnan juhliin meni väärään osoitteeseen

Sote-uudistus

Kokoomuksen sotevahti Risikko pyytää malttia: Jos kaikki ulkoistukset toteutuvat, sote-järjestelmästä tulee sekava

Avioliittoon vihkiminen

Homoparin vihkinyt pappi aikoo viedä varoituksensa oikeuteen

"Tuomiokapitulin päätös oli täysin mielivaltainen ja väärä"