Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Isolla ilmaoperaatiolla tuhottiin kymmeniä Isisin kohteita Irakissa, Brasilia aikoo myydä satamiaan ja lentokenttiään, ja yön muita ulkomaanuutisia.

Ulkomaat
Mustavalkoinen ilmakuva, jossa näkyy rakennuksia ja räjähdys.
Yhdysvaltain välittämään ilmakuvaa tiistain ja keskiviikon välisen yön pommituksista Irakissa. Reuters

Yhdysvallat johtama liittouma on tehnyt ilmaiskun kymmeniin islamistijärjestö Isisin kohteisiin Irakissa. Mosulin lähelle tehdyissä iskuissa tuhottiin Yhdysvaltain asevoimien edustajan mukaan yli 50 kohdetta, joista tärkein oli Isisin kemiallisten aseiden tehdas.

Brasilian hallitus on julkistanut valtion omaisuuden laajan yksityistämissuunnitelman. Myyntiin pannaan neljä lentokenttää ja kaksi satamaa sekä sähköyhtiöt, kertoo presidentti Michel Temer. Suunnitelman tavoitteena on houkutella investointeja syvästä lamasta kärsivään Brasiliaan.

Britannian hyökkäys Libyaan perustui virheellisiin tietoihin, sanoo vuoden 2011 operaatiosta tehty tuore tutkimus. Sen mukaan tuolloinen pääministeri David Cameron on viime kädessä vastuussa siitä, että operaatiolta puuttui johdonmukainen strategia.

Euroopassa on saatu kiinni suuri huumeiden salakuljetusrengas. Serbian ja Saksan poliisien yli vuoden kestäneessä yhteisoperaatiossa pidätettiin 30 ihmistä ja takavarikoitiin 20 miljoonan euron arvosta kokaiinia, hasista ja marijuanaa.