1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pikkukaupungissa positiivinen ongelma – avoimia työpaikkoja 55

Pohjois-Pohjanmaan Oulaisissa on myönteinen tilanne työmahdollisuuksien suhteen, kun kaupungissa on avoinna kahdessa yrityksessä yhteensä 55 työpaikkaa.

Sievin Jalkine toimii Oulaisissa ja Sievissä. Oulaisten tehtaalle yritys hakee 30 työntekijää. Kuva: Raila Paavola / Yle

Noin 7 600 asukkaan Oulaisissa on avoinna peräti 55 työpaikkaa.

Rakennus- ja kiinteistöalan Lehto Group:in kuuluva Takuuelementti Oy hakee 25 työntekijää. Yrityksen uuteen komponenttitehtaaseen Oulaisiin tarvitaan uutta erikoiskoulutettua henkilöstöä.

Pohjois-Euroopan suurin jalkinevalmistaja Sievin Jalkine tarvitsee myös lisää työvoimaa.  Sievin Jalkineella on avoinna 30 työpaikkaa. Koulutuksessa opiskelijat perehdytetään vaiheompelemiseen.

Harvinaista herkkua

Kaupungin elinkeinokeinojohtaja Jarmo Soinsaaren mukaan tilanne on harvinainen.

– Alan osaajia on kartoitettu, joten uskomme että työvoimaa löytyy käyttöön, kertoo Soinsaari.

Kaupunki on kartoittanut eri elinkeinoaloilta TE-toimiston kanssa yhteistyössä, paljonko eri alojen osaajia on Oulaisissa, lähikunnissa, seutukunnassa ja Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Yhtäkkiä avautuvat kouloutukset ja sitä kauttasyntyvät työpaikat saadaan täytettyä, uskoo elinkeinojohtaja Jarmo Soinsaaari.

– Olemme varmoja,  että työvoimaa saadaan yritysten käyttöön vaikka puhutaankin näin isosta määrästä kuin 55 työpaikasta.

Sopivia työntekijöitä yrityksille haetaan toki kauempaakin, muistuttaa Soinsaaari.

– Onhan tämä harvinainen tilanne. Oulaisissa tehdään yrityslähtöisesti kehittämistoimia, jotta toimintaympäristö olisi mahdollisimman hyvä yrityksille, summaa Soinsaari.