Pikkukaupungissa positiivinen ongelma – avoimia työpaikkoja 55

Pohjois-Pohjanmaan Oulaisissa on myönteinen tilanne työmahdollisuuksien suhteen, kun kaupungissa on avoinna kahdessa yrityksessä yhteensä 55 työpaikkaa.

Kotimaa
Kengänosien valmistusta erilaisin leikkurein
Sievin Jalkine toimii Oulaisissa ja Sievissä. Oulaisten tehtaalle yritys hakee 30 työntekijää.Raila Paavola / Yle

Noin 7 600 asukkaan Oulaisissa on avoinna peräti 55 työpaikkaa.

Rakennus- ja kiinteistöalan Lehto Group:in kuuluva Takuuelementti Oy hakee 25 työntekijää. Yrityksen uuteen komponenttitehtaaseen Oulaisiin tarvitaan uutta erikoiskoulutettua henkilöstöä.

Pohjois-Euroopan suurin jalkinevalmistaja Sievin Jalkine tarvitsee myös lisää työvoimaa. Sievin Jalkineella on avoinna 30 työpaikkaa. Koulutuksessa opiskelijat perehdytetään vaiheompelemiseen.

Harvinaista herkkua

Kaupungin elinkeinokeinojohtaja Jarmo Soinsaaren mukaan tilanne on harvinainen.

– Alan osaajia on kartoitettu, joten uskomme että työvoimaa löytyy käyttöön, kertoo Soinsaari.

Kaupunki on kartoittanut eri elinkeinoaloilta TE-toimiston kanssa yhteistyössä, paljonko eri alojen osaajia on Oulaisissa, lähikunnissa, seutukunnassa ja Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Yhtäkkiä avautuvat kouloutukset ja sitä kauttasyntyvät työpaikat saadaan täytettyä, uskoo elinkeinojohtaja Jarmo Soinsaaari.

– Olemme varmoja, että työvoimaa saadaan yritysten käyttöön vaikka puhutaankin näin isosta määrästä kuin 55 työpaikasta.

Sopivia työntekijöitä yrityksille haetaan toki kauempaakin, muistuttaa Soinsaaari.

– Onhan tämä harvinainen tilanne. Oulaisissa tehdään yrityslähtöisesti kehittämistoimia, jotta toimintaympäristö olisi mahdollisimman hyvä yrityksille, summaa Soinsaari.