Juha Takala jättää Jykes Kiinteistöt Oy:n johtajan tehtävät

Jykes Kiinteistöjä 17 vuotta johtanut Juha Takala on luopunut tehtävästään. Yhtiön mukaan asiasta on sovittu yhteisymmärryksessä. Jykes kiinteistöt Oy:n omistaa Jyväskylän kaupunki sekä Laukaan ja Muuramen kunnat.

kiinteistöt
Jykes Kiintestöt saneerasi Kivääritehtaan yrityskeskittymäksi. Nyt sen omistaa Logicor.
Jykes Kiintestöt saneerasi Kivääritehtaan yrityskeskittymäksi. Nyt sen omistaa Logicor.Jykes Kiintestöt Oy

Takalan toimitusjohtajuus yhtiössä on päättynyt 13. syyskuuta.

– Yhtiö on kasvanut ja kehittynyt pitkän, lähes 17 vuoden toimitusjohtajuuteni aikana erinomaisesti, sekä toiminnallisesti että taloudellisesti. Nyt on hyvä aika katsoa uusia haasteita, toteaa Takala.

Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön talouspäällikkö Jukka Kariniemi.

– Lähtökohta on että uusi toimitusjohtaja etsitään nopeasti, mitä nopeammin sitä parempi, toteaa hallituksen puheenjohtaja Jaakko Selin.

Jyvässeudulla toimisto- ja teollisuustiloja hallinnoivan Jykes Kiinteistöt Oy:n liikevaihto on yli 10 miljoonaa euroa ja tase liki 80 miljoonaa euroa. Yhtiö omistaa rakennusmassaa 100000 neliömetriä. Pinta-ala vastaa 14 normimkokoista jalkapallokenttää tai 27 eduskunnan päärakennusta.

Yksi tunnetuimmista Jykes-kiinteistöistä on olllut Kivääritehdas Tourulassa. Jykes Kiintestöt on jalostanut sen "yritystehtaaksi" ja myynyt sen eteenpäin. Nyt sen omistaa Logicor, joka on aiemmin tunnettu muun muassa Spondana.

Jykes Kiinteistöt on toiminut yli 30 vuotta ja tällä hetkellä yhtiön omistamissa tiloissa toimii noin 200 yritystä.