1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jaakko Teppo haki 35 vuotta vanhan todistuksensa: "Nyt olisi saatavilla laulava insinööri"

Todistuksen puuttuminen huomattiin vasta menneenä kesänä. Jaakko Teppo oli 1980-luvulla kaikkien tuntema laulaja ja viihdyttäjä.

viihde
kansantaiteilija Jaakko Teppo sai insinöörin paperinsa 35 vuoden jälkeen
Videolla Jaakko Tepolle ojennetaan 35 vuotta sitten ansaittu todistus.

Kansantaiteilija Jaakko Teppo sai tänään insinöörin tutkintotodistuksen 35 vuotta valmistumisensa jälkeen. Jaakko Teppo vastaanotti todistuksensa puheiden ja aplodien saattelemana Savonia-ammattikorkeakoulussa järjestetyssä tilaisuudessa.

Todistuksen puuttuminen huomattiin vasta menneenä kesänä, kun kirjailija Antti Heikkinen haastatteli taiteilijaa tämän omaelämäkertaa varten.

Jaakko Teppo oli 1980-luvulla kaikkien tuntema laulaja ja viihdyttäjä. Muun muassa Hilma ja Onni -nimisestä kappaleestaan tunnettu kansantaiteilija päätyi insinööriksi sattuman kautta.

– Se oli minulle suuri asia, kun pääsin opiskelemaan Kuopioon. Isäni ja veljeni olivat rakennusalan miehiä ja minunkin piti mennä rakennuslinjalle. Minulla oli työtodistus ainoastaan metallitöistä ja hain sillä paperilla opiskelemaan metallipuolen insinööriksi, taiteilija kertoo.

Aamulla vaatteet niskaan ja töitä hakemaan.

Jaakko Teppo

Jaakko Teppo opiskeli koneinsinööriksi silloisessa Kuopion teknillisessä oppilaitoksessa eli Tekussa. Nyt oppilaitos on osa Savonia-ammattikorkeakoulua.

Kansantaiteilijan ohjelmatoimistoa pyörittivät jonkin aikaa Tekun kanslian sihteerit, kun taiteilijalla itsellään ei vielä ollut puhelinta. – Siellä oltiin jo aika hermostuneita.

– Kaikki tiesivät, että opiskelen Tekussa, joten sinne asiakkaat sitten soittivat, Jaakko Teppo hihittää.

Jaakko Tepon uusi ura

Vaikka Jaakko Teppo ei ole tehnyt päivääkään insinöörin töitä, opinnot eivät menneet hukkaan. Sen lisäksi, että insinööri sai osakseen enemmän arvostusta, oli alan tuntemuksesta hyötyä myös viihdealalla.

– Olihan siitä hyötyä jos olin vaikkapa harjannostajaisissa esiintymässä, niin osasin vitsailla johtajista, Jaakko Teppo selittää.

Todistuksen numerot ovat Tepon mielestä esittelykelvottomia, joten seinälle todistus ei todennäköisesti pääse. Kuusikymppinen insinööri laittaakin paperin heti hyötykäyttöön.

– Aamulla vaatteet niskaan ja töitä hakemaan. Nyt olisi saatavilla laulava insinööri. Mutta missäköhän firmassa olisi niin vähän töitä, että jaksaisin niitä tehdä, Jaakko Teppo tokaisee.

Lue seuraavaksi