1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouluviestikarnevaali kirmattiin torstaina – katso tallenne Ylen lähetyksestä Lapualta

Viidettä kertaa järjestettävä kouluviestikarnevaali kokosi tänään torstaina Lapualle lähes parituhatta lasta ja nuorta. Yle välitti suorana nettilähetyksenä kouluviestikarnevaalin tunnelmia kello 10:30-11:30.

Lapua
Lapsia juoksemassa juoksukilpailussa
Kolmen pohjalaismaakunnan Kouluviestikarnevaalit juostiin Lapualla 15.9. 2016. Yle taltioi tapahtuman.

Kolmen pohjalaismaakunnan Kouluviestikarnevaali juostiin torstaina Lapualla. Mukana oli kaikkiaan 70 koulua ja tapahtumaan osallistui yhteensä noin 2000 juoksijaa.

Karnevaalissa koululaiset kilpailivat kolmessa lajissa: sukkulaviestissä, pikaviestissä ja pitkässä viestissä. Yle näytti suorana kouluviestikarnevaalin tunnelmia kello 10:30-11:30, kun käynnissä olivat sukkulaviestit.

Kouluviestikarnevaali on kasvamassa hyvää vauhtia koululiikunnan massatapahtumaksi. Kouluviestikarnevaalin pääkoordinaattori Riitta Pääjärvi-Myllyahon mukaan karnevaalissa olennaista on se, että tervetulleita osallistumaan ovat kaikki - nekin jotka eivät normaalisti kilpaile.

– Liikunnan iloisuus ja yhdessä tekeminen ovat avainasemassa, sanoo Pääjärvi-Myllyaho.

Lapuan viestikarnevaalin järjestelyistä vastasiSuomenkielisen Kouluviestikarnevaalin Tukisäätiö ja paikallisena apuna on Lapuan Virkiä.

Yle Pohjanmaan toimittajina paikalla olivat Tuomo Rintamaa ja Anri Koski.

Lue seuraavaksi