Päivän uutistärpit: Trendikäs ryhmärakennuttaminen yleistyy, Merkel ja Hollande tapaavat EU-huippukokouksen alla

Hallitus julkaisee tänään torstaina etuajassa esityksensä ensi vuoden talousarvioksi. Kerromme myös kirjailija Jari Tervon uudesta romaanista.

Kotimaa
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande tapasivat Evian-les-Bainsissa 2. syyskuuta 2016.
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande tapasivat Evian-les-Bainsissa, Ranskassa, 2. syyskuuta 2016. Sebastien Nogier / EPA

Hullun hommaa vai fiksua rakentamista?

Trendikäs ryhmärakennuttaminen yleistyy hitaasti, vaikka markkinointipuheissa kyseessä on halpa, yhteisöllinen ja läpinäkyvä rakentamismalli. Mitä taviksen pitää ottaa huomioon, jos lähtee itse mukaan tekemään vaikkapa kerrostaloa? Yle uutiset selvitti.

Hallitus julkaisee esityksensä ensi vuoden talousarvioksi

Viikkojen väännön jälkeen hallitus julkaisee esityksensä vuoden 2017 talousarvioksi - ja jopa etuajassa! Alkuperäinen julkaisupäivä oli ensi viikon maanantai. Samalla valtiovarainministeriö pitää oman talouskatsauksensa ja kertoo Suomen talouden näkymistä.

Tervon uusi romaani Matriarkka ilmestyy torstaina

Jari Tervo pitää inkeriläisten kansanmurhaa suomalaisen historian häpeäpilkkuna. Vielä 1950-luvulla Suomessa kerättiin inkeriläisten nimiä, koska heidät haluttiin palauttaa Neuvostoliittoon. Matriarkka vie inkeriläisen suvun Stalinin vainoista perussuomalaiseen nykypäivään.

Merkel ja Hollande valmistautuvat Bratislavan EU-huippukokoukseen

Ranskan presidentti Francois Hollande saa vieraakseen Saksan liittokanslerin Angela Merkelin. Merkel ja Hollande keskustelevat Bratislavan EU-huippukokouksen alla. Merkelin ja Hollanden on määrä pohtia Saksan ja Ranskan yhteistä linjaa Britannian EU-eron suhteen ennen huippukokouksen alkua. Maiden odotetaan myös vievän eteenpäin suunnitelmaa EU:n puolustusyhteistyön tiivistämisestä.

Sauli Niinistö tapaa muita EU-presidenttejä Bulgariassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa muiden EU-maiden presidenttejä niin kutsutun Arraiolos-ryhmän kokouksessa Bulgariassa. Kokoukseen ottaa osaa kymmenen EU-maan presidenttiä. Keskustelujen aiheina ovat mm. luottamuksen lisääminen Euroopan unionia kohtaan sekä Balkanin alueen muutos. Kokousta isännöi Bulgarian presidentti ja siihen osallistuvat myös Italian, Latvian, Maltan, Puolan, Portugalin, Saksan, Slovenian, Unkarin ja Viron presidentit.