Israelin Peresin kunto hieman kohentunut aivoverenvuodon jälkeen

Shimon Peresin lääkäri sanoi, että on kuitenkin vielä liian aikaista sanoa, onko aivoverenvuoto aiheuttanut neurologisia vaurioita.

Ulkomaat
Shimon Peres
Israelin entinen presidentti Shimon PeresEPA/ Patrick Seeger

Israelin entisen pääministerin ja entisen presidentin Shimon Peresin vointi on hieman kohentunut. 93-vuotias Peres joutui sairaalaan eilen tiistaina kärsittyään vakavasta aivoverenvuodosta.

Peresiä hoitavien lääkäreiden mukaan Peresin tila on yhä kriittinen mutta vakaa. Hänen kuntonsa on kuitenkin osoittanut paranemisen merkkejä, lääkärit sanovat, ja hänellä uskotaan olevan hyvät mahdollisuudet jäädä henkiin.

Peresiä pidetään yhä hengityskoneessa ja sedaatiossa. Lääkärit ovat hiljalleen vähentäneet nukutuslääkkeen määrää Peresin tilan tutkimiseksi. Hän on jo pystynyt sanomaan muutaman sanan.

Peresin vävy ja henkilökohtainen lääkäri Rafi Valdan sanoi, että on kuitenkin vielä liian aikaista sanoa, onko aivoverenvuoto aiheuttanut neurologisia vaurioita.

Israelin keskustalaista puoluetta Kadimaa edustava Shimon Peres toimi Israelin pääministerinä kahteen otteeseen 1980- ja 90-luvulla. Peres oli Israelin presidentti vuosina 2007–2014.

Shimon Peres sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1994 toiminnastaan Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvotteluissa.

Lähteet: Reuters, AFP