Lääkärinlausunto: Clinton on ”terve ja kykenevä”

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden terveydentiloista on julkaistu lisää tietoa. Trump jutustelee terveydestään keskusteluohjelmassa.

USA:n presidentinvaali
Hillary Clinton pitää puhetta virkeän näköisenä.
68-vuotias Hillary Clinton pitää puhetta Tampassa Floridassa syyskuun alussa. Cristobal Herrera / EPA

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonin lääkärinlausunto on julkistettu keskiviikkona. Lausunnon mukaan Clinton on ”terve ja kykenevä toimimaan Yhdysvaltain presidenttinä”.

– Hän toipuu hyvin antibioottien ja levon avulla, kommentoi lääkäri Lisa Bardack Clintonin keuhkokuumediagnoosia.

Bardack toteaa lausunnossaan Clintonin verenpaineen olevan hyvän ja kolesteroliarvojen normaalit. Lausunnosta käy myös ilmi, että Clintonilla oli tammikuussa ollut poskiontelo- sekä korvatulehdus. Lisäksi Clinton syö kilpirauhas- ja allergialääkkeitä sekä Coumadin-nimistä verenohennuslääkettä.

Neuvonantaja: Trump voisi laihtua hieman

Tarkempia tietoja republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin terveydestä odotellaan edelleen.

Trumpin kampajatiimi oli suunnitellut julkaisevansa ne torstaina lähetettävässä keskusteluohjelmassa ”The Dr. Oz Show” ja sittemmin perunut suunnitelmansa.

Ennakkoon nauhoitetussa ohjelmassa Donald Trump keskustelee terveydentilastaan. Ohjelman mainoksessa näytetään, kuinka Trump antaa sivun mittaisen yhteenvedon terveystarkastuksestaan ohjelman juontajalle Dr. Ozille.

Trumpin kampanjaneuvonantaja Saraha Huckabee Sanders kertoi tietävänsä, että Trumpin lääkärinlausunto on todella hyvä ja että Trump on todella hyvässä kunnossa.

Huckabee sanoi Trumpin itsensä todenneen, että hän voisi laihtua muutaman kilon.

Lähteet: AP, Reuters