ABC Tikkulan kirje Porin rehtoreille: "Henkilökunta erittäin huolestunut alueen nuorista"

Porin Tikkulan ABC:n päällikön mukaan nuorten häiriökäyttäytyminen on tänä syksynä ollut niin röyhkeää ja häiritsevää, että paikalle on pitänyt palkata vartija.

ABC-huoltoasemaketju
ABC-myymälä
Jari Pelkonen / Yle

Nuorten häiriökäyttäytyminen Porin Tikkulan ABC:lla huolestuttaa henkilökuntaa. Liikennemyymäläpäällikkö Janina Sundellin mukaan ABC:lla kokoontuu myöhään illalla ja myös kouluaikaan kymmeniä nuoria, jotka häiritsevät käytöksellään muita asiakkaita ja henkilökunnan työrauhaa.

– Yritetään pelata RAY:n pelejä, hypitään sohvilla, roskataan ravintolatiloja, tuhritaan maustepöytiä, kaivetaan roskiksia, poltetaan tupakkaa ovien edessä ja ollaan henkilökunnalle erittäin ilkeitä.

Poikkeuksellisen hankala syksy

Kuluva syksy on Sundellin mukaan ollut Porin ABC:ssa niin hankala, että hän on palkannut vartijan kahdeksi viikoksi, jotta henkilökunta saisi keskittyä työhönsä.

– Olen ohjeistanut vartijaa avaamaan keskusteluyhteyttä nuorten kanssa, jotta saavuttaisimme yhteisymmärryksen, miten täällä käyttäydytään. Tämä ei kuitenkaan tunnu tuottavan tulosta.

Viesti vanhemmille

Sundell on lähettänyt asiaa koskevan kirjeen Porin koulujena rehtoreille. Hän toivoo, että rehtorit välittäisivät ongelmasta Wilman kautta viestiä vanhemmille.

Nuoret ovat liikkeellä erittäin myöhään, ja osa myös kouluaikaan. Joukossa on myös alaluokkalaisia.

– Vanhemmat eivät välttämättä tiedä, että heidän lapsensa ovat täällä sotkemassa paikkoja, Sundell toteaa.

Ikärajoja halutaan välttää

Porin ABC:n päällikkö korostaa, että nuoret ovat ABC:lle tärkeä asiakasryhmä, ja tiukkoja ikärajoja haluttaisiin välttää.

– Jotkut ABC:t ovat joutuneet ikärajoihin turvautumaan, mutta itse en mielelläni tähän lähtisi, Sundell toteaa.

Muutama vuosi sitten Porin ABC:sta otettiin yhteyttä Porin koulutoimeen, koska yläkouluikäiset kokoontuivat Tikkulaan imppaamaan butaania.