Yllätyskäänne Porin keppihevoskiistassa: Tuomari tarjosi mahdollisuutta sopuratkaisuun

Porin niin sanottua keppihevoskohua käsitellään tänään oikeudessa. Tuomari tarjosi osapuolille mahdollisuutta sopia asia. Yrityksestä huolimatta sopua ei syntynyt.

keppihevoset
Satakunnan käräjäoikeus - Porin oikeustalo
Yle

Porin niin sanotun keppihevoskiistan käsittely alkoi torstaina käräjäoikeudessa. Tuomari laittoi osapuolet tauolle hakemaan sopuratkaisua, mutta sitä ei keskusteluista huolimatta syntynyt. Asian käsittely jatkuu.

Porin kaupunginhallituksen jäsen Martti Lundén on syytettynä vammantuottamuksesta. Lundén sai työtoveriltaan joululahjaksi keppihevosen, jolla oli tutti suussa. Tästä suuttuneena Lundén kävi käsiksi lahjan antajaan.

Syyttäjän mukaan Lunden oli tarttunut työkaveriaan rinnuksista ja yrittänyt poistaa hänet työpaikan kahvihuoneesta. Tilanteessa työkaveri oli saanut vammoja käteensä. Syyttäjän mukaan vammat eivät olleet vähäisiä. Puolustuksen mukaan käden vamma on voinut syntyä muulla tavalla kuin tammikuun yhteenotossa.

Demareita edustava Lundén on pitänyt syytteistä huolimatta tiukasti kiinni poliittisista luottamustehtävistään. Hän on kertonut Ylelle kiistävänsä vammantuottamussyytteen oikeudessa.