Sisäilmaongelmat ajavat jumalanpalvelukset pois Imatran Kolmen ristin kirkosta – Alvar Aallon fanit pääsevät kirkkoon kuitenkin normaalisti

Jumalanpalvelukset ja muut kirkolliset toimitukset keskeytyvät lokakuun alusta alkaen.

Kotimaa
Kolmen Ristin Kirkko
Imatran Kolmen Ristin kirkossa ei järjestetä jumalanpalveluksia lokakuun alusta alkaen.Yle

Imatran seurakunta keskeyttää jumalanpalvelukset ja muut kirkolliset tilaisuudet Kolmen ristin kirkossa.

Syynä ovat sisäilmaongelmat, jotka ovat aiheuttaneet oireita työntekijöille, luottamushenkilöille ja seurakuntalaisille. Jumalanpalveluksia on toimitettu sijaisten avulla, mutta seurakunnan mukaan ei ole eettisesti oikein altistaa ihmisiä huonolle sisäilmalle.

– Terveysviranomaiset eivät kiellä kirkon käyttöä. Seurakunta päätti asiasta itse, ettei ihmisille tule lisää oireita, seurakunnan kiinteistöpäällikkö Jari Nousiainen kertoo.

Evakko kestää ainakin kevääseen asti

Toiminta Kolmen ristin kirkossa keskeytyy lokakuun alusta alkaen. Toiminta kirkossa jatkuu, kun sisäilmaongelmia ei enää todeta.

– Teemme keväällä uusia sisäilmatutkimuksia. Jatkosta päätetään sen jälkeen, Nousiainen sanoo.

Seurakunta etsii korvaavia jumalanpalvelustiloja Vuoksenniskan alueelta. Jumalanpalvelukset korvaavissa tiloissa pidetään sanajumalanpalveluksina.

Korjaustyöt alkavat pian

Sisäilmaongelmat Alvar Aallon suunnittelemassa Kolmen ristin kirkossa johtuvat pahoista kosteusvaurioita. Niiden korjaamista aloitetaan kahden viikon sisällä.

– Turisteille kirkko on kuitenkin auki ihan kuin ennenkin, Nousiainen tähdentää.