MOT: Golfista luopumiseen voi tarvita jopa rikollisten apua

Golf-osakkeista voi koitua satojentuhansien eurojen vastiketappioita.

Kotimaa
Golfpallot pöydällä ja lakikirja.
Yle

Joitakin vuosia sitten vallinnut golf-innostus on kääntynyt lukuisten harrastajien paniikkiin, kuinka päästä eroon golf-osakkeesta ja siihen liittyvistä maksuista. Moni on yrittänyt luovuttaa osakkeensa pois ilmaiseksi, osa on turvautunut jopa hämärämiesten apuun.

Tyypillinen vuosivastike golf-osakkeesta on tuhat euroa. Vastikkeen maksaminen harmittaa, jos osakkeesta ei pääse eroon, vaikka ei enää jatka pelaamista – ainakaan kyseisellä kentällä.

– Jos et pelaa ollenkaan, sinulla on ongelma ja olet nalkissa sen vastikkeen kanssa, sanoo puheenjohtaja Hans Weckman Suomen Golfkentät ry:stä.

Golfosakkeiden myynti tai luovutus hämärämiehille, jotka eivät puolestaan aiokaan maksaa osakkeesta vastiketta, aiheuttaa suuria tappioita golf-kentille.

Nordcenterin golfkentällä Raaseporissa vastiketappion pelätään nousevan tänä vuonna 180 000 euroon. Kotojärven kentällä Pornaisissa vastiketappiot ovat olleet pahimmillaan 300 000 euroa vuodessa.

Etelä-Suomen alueella golf-osakkeiden kauppoja on ollut järjestelemässä talousrikollisia.

Golf-kentät ovat hakeneet apua osakedumppausta vastaan poliisilta. Lain mukaan maksukyvyttömyyden oleellinen pahentaminen tai avunanto tähän on rikos.

Pääkaupunkiseudulla on käynnistymässä yli sataa golf-osakekauppaa koskeva esitutkinta.

Nordcenter-kenttää koskevassa oikeusjutussa osakkeiden ostaja sai käräjillä tuomion velallisen epärehellisyydestä, kun golfosakkeita päätyi yhtiöön, joka ei kyennyt maksamaan vastikkeita.

MOT: Roskaosakkeiden hämäbisnes TV1:ssä maanantaina 19.9. kello 20.