1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiede

Uusinta uutta hyttysten vastaisessa taistelussa: Laseria käyttävä tappajarobotti

Robotti ei ole vielä myynnissä, mutta sitä aiotaan kaupata muun muassa alueille, joilla kärsitään malariasta ja zikasta.

Kuvakaappaus quillorcapture.com-sivustolta aiheesta. Kuva: quillorcapture.com

Kiinalaisyritys LeiShen Intelligent on esitellyt Puolassa järjestetyillä asemessuilla uusinta teknologiaa edustavan robotin, jonka sanotaan olevan jopa kärpäslätkää ja taitettua sanomalehteä tehokkaampi.

Quill or Capture (siirryt toiseen palveluun) -sivusto kertoo, että uutuuslaitteessa on useista siivousroboteista tuttu 2D LIDAR -laserskanneri, joka on liitetty pienikokoiselle liikkuvalle UGV-merkkiselle alustalle.

Tappajarobotti tunnistaa hyttysen ja ampuu saman tien tappavan lasersäteen kohti kiusankappaletta. Laserrobotti pystyy tappamaan jopa 30–40 hyttystä sekunnissa, yhtiön myyntimiehet lupaavat.

LeiShen Intelligentin edustaja ei osannut kertoa, millainen laser laitteessa on. Quill or Capturen mukaan yhtiöllä on kuitenkin myynnissä useita silmäturvallisia lasertuotteita.

Tappajarobotti ei ole vielä myynnissä, mutta yhtiö on tarjoamassa sitä muun muassa sairaaloille, kouluille ja muille julkisille rakennuksille, jotka sijaitsevat esimerkiksi malarian tai zikaviruksen kiusaamilla alueilla.

Targi Kielcessä Puolassa viime viikolla järjestetyt MPSO-messut (siirryt toiseen palveluun)ovat alansa kolmanneksi suurimmat Euroopassa.