1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Kysy Tampereen seudun joukkoliikenteestä – asiantuntijat vastaavat

Kysy ratikasta ja linja-autoliikenteestä Ylen suorassa nettikeskustelussa. Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin kello 10 - 11.30. Keskustelu on päättynyt.

Kuva: Sito / Tampereen kaupunki

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää tänä syksynä, rakennetaanko kaupunkiin raitiotie vai ei. Suunnitelmat ovat jo pitkällä ja tälläkin hetkellä tiedetään jo paljon raitiotien reiteistä ja hankkeen aikatauluista, jos valtuusto näyttää ratikalle vihreää valoa.

Päätettiin raitiotie rakentaa tai ei, bussit Tampereen seudulla kulkevat joka tapauksessa. Reitit, maksut ja aikataulut puhuttavat matkustajia vuodesta toiseen.

Koska ratikalla pääsee Hervantaan ja kuinka tiheään pysäkkejä tulee? Millaisia liikennejärjestelyjä raitiotien syöttöliikenne edellyttää esimerkiksi Taysin luona?

Miksi nysset ajavat vuodesta toiseen peräkanaa? Miksi aikataulut eivät palvele työssäkäyvää?

Asiantuntijat vastasivat yleisökysymyksiin alla klo 11.30 asti. Jätä oma kysymyksesi oikealle palstalle. Nostamme selkeimmät ja mahdollisimman monia koskettavat kysymykset asiantuntijoiden keskusteluun, jota voi seurata vasemmalla palstalla.

Varmimmin keskusteluun mukaan nostetaan selkeät, lyhyet ja uudet kysymykset. Kannattaa siis seurata, mitä muut ovat jo kysyneet.

Keskustelussa ovat vieraina:

  • Mika Periviita, joukkoliikennepäällikkö, Tampereen kaupunki
  • Antti Haukka, projekti-insinööri, Tampereen kaupunki

Keskustelun toimittavat  Kirsi Matson-Mäkelä ja Elina Nieminen.