1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Anneli Auerin muistelmateos kiinnostaa suomalaisia – kirjastoissa ennätysmäärä varauksia

Kirjakaupoissa kiinnostus ei näkynyt ennen julkaisupäivää.

Anneli Auer SuomiAreena-tapahtumassa Porissa heinäkuussa. Kuva: Pasi Murto / AOP

Anneli Auerin kirjoittama muistelmateos on poikinut kirjastoihin ennätysmäärän varauksia. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun kirjastoista Murhalesken muistelmia odottaa jo lähes 300 varaajaa.

Satakunnan kirjastoista Auerin muistelmat on varannut yli 60 henkilöä. Pirkanmaan kirjastoista ennakkovarauksia on tehty yli sata ja Varsinais-Suomen Vaski-kirjastoissa liikutaan samoissa luvuissa.

Turun kaupunginkirjaston palvelupäällikkö Kaisa Hypénin mukaan varausmäärä on ennätyksellinen tietokirjaksi.

– Romaaneihin varauksia saattaa olla yli 300, mutta tietokirjojen osalta todella harvoin päästään lähellekään tätä määrää, Hypén toteaa.

Kirjakaupoissa ei suurta ennakkokysyntää

Kirjakaupoissa Murhalesken muistelmat ei ole juurikaan innostanut lukijoita varaamaan teosta ennakkoon.

En usko, että kirjasta tulee myyntimenestystä.

Elina Mäenpää

– Teokseen on tehty kaksi varausta. En usko, että kirjasta tulee myyntimenestystä, mutta varmasti jonkin verran kysyntää on. Tietysti ihmisiä kiinnostaa, kun kirja sijoittuu Ulvilaan, kertoo Elina Mäenpää Porin Suomalaisesta kirjakaupasta.

Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa ennakkovarauksille ei ole koettu olevan tarvetta. Myyntipäällikkö Robert Tikkanen kertoo, että kirjoja riittää varmasti sen verran, että kiinnostuneet pystyvät teoksen julkaisupäivänä ostamaan.

Muistelmissaan Anneli Auer kertoo omin sanoin, mitä joulukuussa 2006 tapahtui. Julkisuudessa Auer on kertonut paljastavansa Ulvilan todellisen murhaajan.

Anneli Auer on tällä hetkellä ehdonalaisessa vapaudessa lapsiin kohdistuneista seksi- ja väkivaltarikoksista. Hänen tuomittiin myös miehensä murhasta, mutta todettiin myöhemmin syyttömäksi tähän rikokseen.

Ennakkovaraustiedot on tarkistettu torstaina 15.9.