Frontex: Italiaan pyrkivien turvapaikanhakijoiden määrä edellisvuoden tasolla

Valtaosa tänä vuonna Italiaan saapuneista 117 900 ihmisestä on lähtenyt liikkeelle Libyasta.

Ulkomaat
Ihmisiä täynnä oleva alus kallellaan meressä. Ihmisiä on jo pudonnut veteen.
Italiaan on saapunut tänä vuonna yli sata tuhatta turvapaikanhakijaa.Italian laivasto / EPA

Italiaan on pyrkinyt elokuun aikana noin 23 000 ihmistä, sanoi Euroopan unionin rajaturvallisuusvirasto Frontex torstaina. Frontexin mukaan maahanpyrkijöiden määrä on edellisvuoden tasolla.

Valtaosa tänä vuonna Italiaan saapuneista 117 900 ihmisestä on lähtenyt liikkeelle Libyasta.

Keskiviikkona pelastajat saattoivat noin 650 ihmistä turvaan Libyan rannikolla vaikeuksiin joutuneesta aluksesta, kertoi Italian rannikkovartiosto.

Italiasta on tullut turvapaikanhakijoiden tärkein reitti Euroopaan sen jälkeen kun Turkin ja Kreikan välinen vesistö suljettiin. Viime vuonna EU:hun saapui 1,3 miljoonaa turvapaikanhakijaa, joista valtaosa saapui Turkin kautta.

Elokuussa Kreikkaan saapui Turkista vajaat 3 500 ihmistä. Tämä oli vain noin kolme prosenttia siitä määrästä, joka pyrki Kreikkaan elokuussa 2015. Elokuu oli kuitenkin Kreikassakin selvästi vilkkaampi kuukausi kuin aiemmat kuukaudet.

Kreikkaan saapuvat turvapaikanhakijat ovat olleet syyrialaisia, afgaaneja, irakilaisia tai pakistanilaisia, kun taas Italian reittiä käyttävät ennen kaikkea nigerialaiset, eritrealaiset ja bangladeshilaiset, Frontex sanoi.

Lähteet: Reuters