1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Viikonlopuksi kelpo keliä: Aurinko näyttää naamansa päivisin, öisin voi olla pakkastakin

Viime viikkojen lämpö vaihtuu viileämpään säähän viikonloppuna. Lämpötila jää päivällä alle 15 asteeseen.

Kotimaan uutiset
Saaria.
Suursaari näkyy kuvassa silhuettina taivasta vasten.Petri Lassheikki / Yle

Viikonlopuksi on tulossa ihan mukava syksyinen viikonloppu, kuvailee Ylen meteorologi Seija Paasonen. Luvassa pääosin poutaista säätä, mutta yöt ovat kylmiä. Myös aurinko näyttäytyy paikoitellen.

– Korkeapaine vahvistuu viikonlopuksi. Huomenna perjantaina on etelässä ja idässä runsaasti pilvisyyttä. Tuuli käy pohjoisen puolelta, mikä saa ilman tuntumaan aika vilpoiselta. Lännessä ja pohjoisessa pilvisyys on hieman vähäisempää, joten siellä nähdään selvästi aurinkoa, kertoo Paasonen.

Hänen mukaansa lauantai on samanoloinen päivä kuin perjantai, eikä lämpötilassa tapahdu muutoksia. Sen sijaan sunnuntaina korkeapaine laskeutuu vahvemmin Suomen päälle.

– Samalla tuuli heikkenee ja aurinko nähdään myös etelässä ja idässä.

Sääennuste viikonlopulle 16.-18.syyskuuta 2016.
Sääennuste viikonlopulle 16.-18.syyskuuta 2016.Yle

Viime päivinä koettu lämpö ei helli Suomea viikonloppuna. Koko maassa on alle 15 astetta, idässä ja pohjoisessa lämpötila on 10 asteen tuntumassa.

Öisin on luvassa vielä kylmempää. Paasonen kertoo, että Lapissa voi olla yöpakkasia. Myös maan keskivaiheilla lämpötila voi poiketa pakkasen puolelle.

– Etelässä ja idässä, kun pilvisyys on runsaampaa, ilman lämpötila ei mene pakkaselle. Maanpinnan tasolla lämpötila voi käväistä hallan puolella, Paasonen sanoo.

Lue seuraavaksi