Koskiensuojelulakia ei avata, Keskustan Kärnä iloitsee

Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) iloitsee siitä, ettei hallitus avaa koskiensuojelulakia. Kärnän mielestä hallituksen päätös on hyvä linjaus vaelluskalakantojen elpymisen ja ympäristön vuoksi.

Lappi
Kansanedustaja Mikko Kärnä (Kesk.)
Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) on aiemminkin puhunut vaelluskalakantojen puolesta.Yle

Kansanedustaja sanoo ymmärtävänsä, että Kollajan altaan rakentamisen puolesta taistelleet ovat pettyneitä ratkaisuun, kun taas toiset juhlivat päätöstä. Tärkeänä hän pitää sitä, että kysymykselle saatiin viimeinkin päätös.

– Samalla on lopultakin lyötävä piste tälle keskustelulle ja unohdettava haaveet vesivoiman lisärakentamisesta. Tälle energiamuodolle ei ole maamme suojelluissa virtavesissä enää tilaa, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

Kärnä muistuttaa, että vaelluskalakannat ovat olleet Juha Sipilän (kesk.) hallituksen luontopolitiikan kärjessä ja nyt tehty päätös on suoraan linjassa hallitusohjelman kanssa.

– Toivottavasti hankkeen kannattajien pettymys menee pian ohi ja voimme keskittyä yhdessä siihen, miten vaelluskalakantojen palauttamisen ja vahvistamisen kautta voidaan edistää kalastusmatkailua sekä alueellista elinvoimaa.

Kärnä toteaa myös, että pudasjärveläisiä ei saa unohtaa ja on nähtävä päätöksen positiiviset puolet. Hänen mielestään tulevaisuuden energiaratkaisuja tulee myös selvittää rohkeasti.

– Samalla on hyvä pohtia, millaisia uusia säätövoimaratkaisuja voisimme maamme energiapolitiikassa tulevaisuudessa hyödyntää. Uusista ratkaisuista esimerkiksi metanointi vaikuttaa varsin lupaavalta, Kärnä toteaa.