1. yle.fi
  2. Uutiset

Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Hillary Clintonin kolmen päivän sairausloma on ohi, zikaviruksen leviämisestä varoitetaan ja Samsungin uutuuspuhelin vedetään markkinoilta palovaaran takia.

Ulkomaat
Hillary Clinton
Hillary Clinton puhui yleisölle ensimmäistä kertaa sairaslomansa jälkeen Greensborossa, Pohjois-Carolinassa.Reuters

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton on jatkanut kampanjointiaan keuhkokuumen aiheuttaman sairausloman jälkeen. Clinton esiintyi kannattajiensa edessä Pohjois-Carolinassa ja vakuutti voivansa erinomaisesti. Clinton tunnusti, että hänen on vaikea ottaa rennosti terveenäkään ja että hänen oli vaikeaa tunnustaa sairauden vaativan lepoa. Hän kuvaili sairauslomaansa kuitenkin lahjaksi, jonka aikana hänellä oli aikaa pohtia kampanjansa. Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on toistuvasti epäillyt Clintonin kuntoa.

Tutkijat ovat saaneet uutta vahvistusta sille, että zikavirus aiheuttaa sikiöiden pienipäisyyttä eli mikrokefaliaa. Tutkijoiden mukaan viruksen aiheuttama epidemia ei ole ohi, vaan sen leviämiseen uusille alueille on varauduttava. Zikavirus on levinnyt eniten Etelä- ja Väli-Amerikassa, mutta myös Aasiassa, jossa sen ei toistaiseksi ole todettu aiheuttavan pienipäisyyttä.

Puolalaisen tutkimuksen mukaan presidentti Lech Kazynskin hengen vuonna 2010 vaatineen onnettomuuskoneen mustia laatikoita oli peukaloitu. Näyttää siltä, että molemmista mustista laatikoista olisi pyyhitty pois muutamia sekunteja tietoa. Kazynskin kannattajat ovat pitkään epäilleet, että onnettomuuden taustalla olisi ollut salaliitto.

Yhdysvalloissa on päätetty vetää markkinoilta uusi Samsung-älypuhelin. Viranomaiset ovat kehottaneet sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa kuluttajia olemaan käyttämättä Samsung Note 7 -puhelinta palovaaran takia.

Lähteet: AP, Yle

Lue seuraavaksi