1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Outi neuloi Röllille paidat: "Piti revitellä, tehdä virheitä ja epäsiistiä jälkeä"

Outi Markkanen on suunnitellut ja tehnyt neuleet uuteen Rölli-elokuvaan.

Kuva: MRP Matila Röhr Productions Oy / Malla Hukkanen

KOTKA Pienen neulomon ovella on vastassa värikkäitä neuleita. Ne on tehty Röllille, jonka uusi elokuva saa perjantaina ensi-iltansa. Röllimäinen käsiala kuuluu yrittäjä Outi Markkaselle.

– Itse sain suunnitella paidan niin, että siitä tuli röllimäinen. He halusivat lisää, kun näkivät nämä. Sain vapaat kädet ja sain valita langat itse. Ihana proggis, Markkanen kehuu.

Kun puhutaan fantasiaelokuvasta, mielikuvituksen voi antaa laukata. Raitojen leveyksiä ja keskenään sopivia värejä ei tarvitse miettiä vaan kaikki peikkomainen käy.

Allulta olisi ollut kiva saada palautetta neuleista, mutta en sitten jäyhänä suomalaisena mennyt kysymäänkään.

Outi Markkanen

– Mieleenpainuvinta oli se, että tässä piti irrotella, revitellä, tehdä virheitä. Neuleista piti tehdä epäsiistejä. Se on aivan erilaista kuin tehdä yksittäisille asiakkaille tietynlaisia malleja.

Yhteistyö Rölli-elokuvan tuotannon kanssa alkoi Facebookista, jossa etsittiin neulojaa. Kotkan Karhulassa neulomoa pitävä Markkanen tarttui tilaisuuteen. Kesä 2015 kului Rölli-neuleiden parissa.

– Röllille eli Allu Tuppuraiselle piti tehdä kolme samanlaista neuletta, koska se rähjääntyi reissussa. Kyläläisille tein neljä neulepaitaa ja säärystimiä useita pareja.

Markkanen on jo nähnyt kättensä jäljen elokuvassa.

– Lopputeksteissäkin nimeni oli hyvin esillä. Allulta olisi ollut kiva saada palautetta neuleista, mutta en sitten jäyhänä suomalaisena mennyt kysymäänkään.