1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Rovaniemen napapiirille on tulossa yli tuhat uutta majoituspaikkaa

Napapiirin alueella on vireillä tai käynnistymässä yhteensä kahdeksan rakennushanketta. Kaupunki yrittää kaavoittaa lisää tilaa ohjelmapalveluyrityksille mahdollisimman pian.

matkailu
ilmakuva Joulupukin Pajakylän alueesta
Pajakylän alue napapiirilläUula Kuvaja / Yle

Napapiirin majoituskapasiteetin nopea kasvu luo Rovaniemen kaupungille painetta kaavoittaa alueita Napapiirillä myös ohjelmapalveluille ja niiden käyttämille reiteille. Rovaniemen kaupunki onkin muuttamassa alueen asemakaavaa. Kaava on tarkoitus laatia nopeasti, mutta mahdolliset ongelmat ja neuvottelut voivat viivästyttää kaavaa.

Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen Kehitys, Finavia, Lapin ELY-keskus, Luonnonvarakeskus ja Lapin AMK sekä alueen ohjelmapalveluyritykset ovat kokoontuneet toukokuusta 2015 lähtien säännöllisesti pohtimaan alueelle soveltuvia ratkaisuja. Sidosryhmät ovat osallistuneet noin 25 kokoukseen puolentoista vuoden aikana.

Kaupungin mukaan alueen yrittäjät ovat osallistuneet poikkeuksellisen aktiivisesti varsinaiseen suunnittelutyöhön.

Kaavoituksen ohella parannuksia on tarkoitus tehdä paikoitusalueisiin, opasteisiin ja liikenneturvallisuuteen. Lisäksi tehdään tarvittavia tarkistuksia reitteihin sekä ryhmitellään laavuja paremmin toimintaa palveleviksi. Työt aloitetaan kaupungin mukaan mahdollisimman pian.

Lue seuraavaksi