Sisäilmaongelmia paenneella Imatran Virasojan koululla edessä uusi muutto

Nykyiset väistötilat Havurinteessä ovat niin huonossa kunnossa, että niistä pitäisi muuttaa pois vuodenvaihteen jälkeen.

Virasoja, Imatra
Muuttomies kantaa pulpettia muuttoautoon
Virasojan koulu muutti Havurinteeseen keväällä ja nyt edessä on uusi muutto.Pyry Sarkiola / Yle

Imatran Virasojan koululla on edessä uusi muutto vuodenvaihteen jälkeen. Koulu toimii tällä hetkellä Havurinteessä, mutta terveydensuojelusta vastaavien viranomaisten mielestä koulunkäyntiä ei tulisi jatkaa siellä enää vuodenvaihteen jälkeen.

Havurinteen sisäilmassa on epäpuhtauksia, jotka ovat ovat aiheuttaneet oireita 17 oppilaalle ja kahdelle työntekijälle, mikä on yli kymmenen prosenttia käyttäjistä. Sisäilmaoireista ilmoittaneiden määrä on syksyn aikana kasvanut.

Imatran seudun ympäristölautakunnan esityslistalla todetaan, että oireilevien määrää ei voi pitää vähäisenä. Havurinteen sisäilmasta jo oireileville tulisi viranomaisten mukaan heti antaa mahdollisuus siirtyä puhtaisiin koulutiloihin.

Rakennus huonossa kunnossa

Epäpuhtaudet vuotavat rakennuksen sisätiloihin seinärakenteista, joissa tutkimusten mukaan näyttää olevan yleisesti mikrobivaurioita. Koulussa on myös tunkkaista, mikä viittaa puutteelliseen ilmanvaihtoon.

Imatran Virasojan koulu muutti keväällä Havurinteeseen koulun sisäilmaongelmien takia. Koulussa on noin 150 oppilasta.

Imatran hyvinvointilautakunta linjasi torstaina, että Vuoksenniskan koululle hankitaan parakit Virasojan koululaisia varten, jos Havurinteen tilat todetaan käyttökelvottomiksi.