1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ratikka vai nysset? Asiantuntijat vastaavat Tampereen joukkoliikenteestä

Mitä sinä haluaisit tietää raitiotiehankkeesta ja Tampereen joukkoliikenteestä? Asiantuntijat vastaavat suorassa nettikeskustelussa tiistaina. Voit lähettää kysymyksesi myös etukäteen.

Kaupunkiratikka kulkemassa pitkin Sammonkatua. Kuva: Ramboll

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää tänä syksynä, rakennetaanko raitiotie vai ei. Päätös on lähivuosien isoimpia paitsi hintansa, myös vaikutustensa vuoksi.

Mitä sinä haluaisit tietää raitotiesuunnitelmista ja ratikasta? Mietityttävätkö reitit, entä lippujen hinnat? Haluatko kysyä raitiovaunun vauhdista tai kulkuvarmuudesta?

Myös Tampereen seudun linja-autoliikenne keskusteluttaa jatkuvasti. Kesäkuun alussa siirryttiin uuteen maksuvyöhykejärjestelmään. Osa linjoista ja aikatauluistakin muuttui jälleen.

Onko sinulla kysyttävää maksuvyöhykkeistä? Haluaisitko muutoksia reitteihin? Ovatko aikataulut tai pysäkkien paikat kohdallaan? Haluatko kysyä busseissa kiertävistä lipputarkastajista jotakin?

Yle Tampere järjestää suoran nettikeskustelun tiistaina 20. syyskuuta kello 10 - 11.30. Ratikkaa ja nyssejä koskeviin kysymyksiin vastaavat projekti-insinööri Antti Haukka ja joukkoliikennepäällikkö Mika Periviita.

Osallistu suoraan nettikeskusteluun osoitteessa yle.fi/tampere tiistaina tai lähetä kysymyksesi ja kommenttisi jo nyt osoitteeseen tampere@yle.fi. Me hankimme vastaukset.