1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Satakunta

Minne katosi Satakunnan Työ? – verkkosivut pimeinä

Vasemmistoliiton äänenkannattaja loppui paperisena, mutta sen tilalle tullut nettijulkaisu on ollut pitkiä aikoja poissa käytöstä "verkkohyökkäyksen" takia.

Satakunnan Työn julkaisu paperilehtenä loppui vuodenvaihteessa. Kuva: Antti Laakso / Yle

Satakunnan Työn nettijulkaisu on ollut pitemmän aikaa poissa käytöstä. Sivustolle hakeutujaa vastassa on palveluntarjoajan ilmoitus nettisivun sulkemisesta.

Satakunnan Työn nettisivut ovat olleet alhaalla. Kuva: www.satakunnantyo.fi

– Olemme maksaneet nettisivuista koko vuoden osalta. Sivujen tarjojalta on tullut tieto, että kyse on jonkinlaisesta hyökkäyksestä, jonka seurauksena operaattori on ajanut sivut alas, nettisivujen pyörittämiseen vapaaehtoisena osallistuva Satakunnan Työ -lehden entinen päätoimittaja Kari Kuisti sanoo.

Ongelman poistumisen aikataulua ei osata arvioida.

Kokemuksen puutetta

Vasemmistoliiton äänenkannattajan ilmestyminen paperisena lehtenä päättyi viime vuoden lopulla. Vasemmistopiirin omistukseen siirtyneen lehden piti jatkaa viriilinä nettijulkaisuna, mutta vapaaehtoispohjalle rakennettu julkaisu ei ole oikein ottanut vahvaa tuulta alleen.

Kuistin mukaan ongelmana on, että sivustolle ei ole saatu juttuja koko maakunnan kattavasti. Vaikeutena on myös kokemuksen puute journalistisesta työstä.

– Tiesimme jo etukäteen, että vuodesta 2016 tulee opetteluvuosi, Kuisti sanoo.

Paperilehteä julkaissut Kansan Uutiset päätti lopettaa Satakunnan Työn julkaisun, koska vasemmistoliiton saama ja lehtiyhtiölle jakama viestintätuki pieneni eduskuntavaalien jälkeen. Lehti ehti ilmestyä 69 vuotta ensin SKDL:n ja sen jälkeen vasemmistoliiton äänenkannattajana.