HS: Akava irtautumassa ay-yhteistyöstä – Fjäder: yhteistyö jatkuu laajana valikoiduissa asioissa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sanoo Facebook-kirjoituksessaan, että yhteistyö jatkuu laajana Akavan valitsemissa asioissa.

politiikka
Sture Fjäder
Akavan puheenjohtaja Sture FjäderJarno Kuusinen / AOP

Korkeasti koulutettujen työntekijöiden työmarkkinakeskusjärjestö Akava on irtautumassa yhteistyöstä muiden keskusjärjestöjen kanssa, kirjoittaa Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lehden haltuunsa saamasta luottamuksellisesta muistiosta selviää, että Akava aikoo luopua EU:ssa yhteisestä edunvalvonnasta SAK:n ja STTK:n kanssa. Kolmen palkansaajakeskusjärjestön yhteinen Finunions -lobbaustoimisto on toiminut Brysselissä vuodesta 1991.

Akavassa kaavaillaan myös luopumista Palkansaajien tutkimuslaitoksen PT:n rahoittamisesta. PT:tä ylläpitää kannatusyhdistys, johon kuuluvat SAK, STTK ja Akava jäsenliittoineen.

Helsingin Sanomien mukaan Akavan aikeiden taustalla on osin tyytymättömyys Finunionsin ja PT:n toimintaan, osin palkansaajakeskusjärjestöjen keskinäinen nokittelu.

Fjäder: Yhteistyö jatkuu laajana valitsemissamme asioissa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder toteaa lauantaiaamuna julkaisemassaan Facebook-kirjoituksessa, että Akava ei aio lopettaa palkansaajayhteistyötä.

– Hesarin uutisen johdosta totean että Akava ei aio lopettaa palkansaajayhteistyötä. Se jatkuu laajana valitsemissamme asioissa, Fjäder kirjoittaa.

Hän huomauttaa myös, että Akava ei aio lopettaa kansainvälistä toimintaa tai tutkimustoimintaa.

– Näissä kahdessa jälkimmäisessä vahvistamme Akavan omaa toimintaa ja fokusoimme niitä vastaamaan paremmin akavan tarpeita. Me organisoimme toiminnan uudelleen ja kohdistamme taloudelliset panokset toisella tavalla, Fjäder kirjoittaa.