Demokraattien kampanjaväki: Trump vihjasi taas Clintonin ampumista

Trump ehdotti, että Clintonin turvamiehet pitäisi riisua aseista.

Ulkomaat
Donald Trump kansalliskaartin tilaisuudessa Baltimoressa.
Donald Trump kansalliskaartin tilaisuudessa Baltimoressa.Jim Lo Scalzo / EPA

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on jälleen saanut aikaan kuohuntaa vastapuolen kampanjaleirissä. Miamissa, Floridassa pitämässään vaalitilaisuudessa Trump esitti, että Clintonin turvamiesten pitäisi luopua aseistaan.

– Ottakaa heidän aseensa pois. Hän [Clinton] ei tahdo aseita. Ottakaa ne, katsotaan sitten, miten hänelle käy. Ottakaa aseet pois, okei! Siitä tulee hyvin vaarallista, Trump julisti.

Sekä Clintonin että Trumpin turvallisuutta valvoo Yhdysvaltain Salainen palvelu.

Trump viittasi oletettavasti Clintonin haluun rajoittaa aseiden hankkimista. Trump on aiemmin sanonut, että Clinton haluaa poistaa Yhdysvaltain perustuslain toisen lisäyksen, joka turvaa aseenkanto-oikeuden. Demokraatit ovat painottaneet tämän olevan Trumpilta väärää tietoa.

Trumpin vaalipuhe sai heti aikaan vastareaktion Clintonin leiristä. Trumpin katsottiin yllyttäneen kannattajiaan väkivaltaan Clintonia kohtaan.

– Tänään Donald Trump jälleen kerran vihjasi Hillary Clintoniin kohdistuvaan väkivaltaan. Tämä on erittäin paheksuttava kommdentti, joka talloo alleen maamme demokraattiset arvot, totesi Clintonia tukeva kansalaisoikeusjärjestö Correct the Record.

Trumpin katsottiin syyllistyneen väkivallan lietsomiseen myös viime kuussa, kun hän vihjasi, että aseaktivistit voisivat pysäyttää Clintonin ennen kuin hän alkaa nimittää uusia, aseita vastustavia liittovaltion tuomareita.

Lähteet: Reuters, AP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus