Tusk: Brexit käynnistynee helmikuussa

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan saaman tiedon mukaan Britannian hallitus olisi ensi vuoden alussa valmis käynnistämään eroprosessin virallisesti.

Ulkomaat
 Theresa May keskustelee Donald Tuskin kanssa
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ja Britannian pääministeri Theresa May.Andreas Gebert / EPA

Britannia käynnistää eroprosessinsa Euroopan unionista todennäköisesti ensi vuoden alussa. Asiasta kertoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk EU:n huippukokouksen yhteydessä Bratislavassa.

Tusk oli keskustellut asiasta Britannian pääministerin Theresa Mayn kanssa viime viikolla. Asiasta kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun).

– Pääministeri May oli hyvin avoin ja rehellinen minua kohtaan. Hän kertoi, että on lähes mahdotonta käynnistää artikla 50:tä tämän vuoden aikana, mutta todennäköisesti he ovat valmiit ensi vuoden tammikuussa tai helmikuussa, Tusk kertoi.

EU:n perussopimuksen artikla 50 säätelee jäsenmaan eroprosessin kulun. Jotta prosessi käynnistyisi, eroavan maan on virallisesti hyväksyttävä kyseisen artiklan käyttöönotto.

Britannian pääministerin kanslia on vahvistanut, ettei artiklaa käynnistetä tänä vuonna. Kanslia ei kuitenkaan vahvistanut Tuskin puheita ensi vuoden alusta.

Lähteet: BBC