1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Putkipommi räjähti New Jerseyssä – ei loukkaantuneita

Pommi räjähti ennen juoksutapahtuman alkua. Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI on ottanut tapahtuman tutkittavakseen.

Ulkomaat
Kuvakaappaus NBC News:n nettisivuilta.
NBC News

Putkipommi räjähti New Jerseyssä Yhdysvalloissa lauantaiaamuna. Räjähdys tapahtui ennen juoksutapahtuman alkua. Juoksu oli myöhässä, ja siihen oli ilmoittautunut 5 000 osallistujaa, kertoo NBC News. (siirryt toiseen palveluun)

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä. Pommi räjähti muovisessa tölkissä roskiksessa kello 9.30 paikallista aikaa, ja NBC:n mukaan alueelta on löydetty toinen epäilyttävä paketti. Kyseinen paketti todettiin myöhemmin aiheettomaksi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan alueelta on löydetty kolme muuta vastaavanlaista tölkkiin kätkettyä räjähdeviritelmää, jotka oli liitetty ensimmäiseen pommiin. Nämä muut tölkit eivät kuitenkaan räjähtäneet.

Alue on ollut eristettynä, ja sitä tutkittiin pommikoirien avulla. Poliisi evakuoi lähialueen asukkaita. Ainakin 30 talon asukkaat evakuoitiin. Toistaiseksi muita räjähteitä ei ole löytynyt.

Juoksutapahtuman alku oli reilusti myöhässä, koska moni ilmoittautui viime tipassa. Pommi räjähti juoksureitin varrella sen alkupäässä. Viranomaiset peruuttivat koko hyväntekeväisyysjuoksutapahtuman.

Poliisi ei vielä tässä vaiheessa osaa sanoa, oliko teon taustalla väkivaltarikos vai terroriteko. Teon motiivi on edelleen epäselvä.

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI on ottanut tapahtuman tutkittavakseen. FBI:n tiedotustilaisuudessa todettiin, että tutkijat ovat selvittäneet tilannetta ja todenneet, ettei lähialueen asukkaille aiheudu enää vaaraa. Evakuoidut asukkaat ovat saaneet luvan palata koteihinsa.

Lähteet: Reuters, AP, AFP