Syyrian armeija syyttää Yhdysvaltoja Isisin tukemisesta

Isku tapahtui Jebel Thardan lähellä lauantaiaamuna. Pommituksessa kuoli kymmeniä Syyrian armeijan sotilaita.

Ulkomaat
Savua maisemassa.
Savua nousi Isisiä vastaan tehdyn hyökkäyksen aikana Syyrian puolella rajaa 24. elokuuta. Kuva otettu Turkin puolelta.Sedat Suna / EPA

Syyrian armeijan komentaja syyttää Yhdysvaltoja terroristijärjestö Isisin tukemisesta. Komentajan mukaan Yhdysvaltojen koneet pommittivat Syyrian armeijan joukkoja, jotka olivat valmistautumassa hyökkäämään Isisiä vastaan.

Isku tapahtui Deir Al-Zorin lentokentän lähellä Jebel Thardassa lauantaiaamuna. Komentajan mukaan syyrialaisia sotilaita kuoli pommituksessa, ja isku on ratkaiseva todiste siitä, että Yhdysvallat ja sen liittolaiset tukevat jihadistiryhmää.

Syyrian tilannetta tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoi alun perin, että iskussa olisi kuollut 30–35 sotilasta. Myöhemmin se korjasi kuolonuhrien määräksi 80, lentokentällä olleen lähteen mukaan. Venäjän armeijan mukaan iskussa kuoli 60 ja yli sata haavoittui.

Järjestön tarkkailijat eivät olleet kyenneet tunnistamaan pommituksen tehnyttä konetta. Venäjän mukaan koneet kuuluivat Yhdysvaltain johtamalle kansainväliselle liittoumalle, ja ne tekivät neljä iskua.

Yhdysvaltojen ja Venäjän neuvottelema tulitauko astui voimaan maanantaina. Isis ja useat muut ääriryhmät eivät ole siinä mukana.

Lähteet: AFP, Reuters