1. yle.fi
  2. Uutiset

Lännen Media: Pappisliitto aikoo puolustaa homopareja vihkineitä pappeja oikeudessa

Kirkkohallituksen konsultoimien lainoppineiden mukaan homopari on virallisesti naimisissa, vaikka heidät vihkinyt pappi olisi toiminut vastoin kirkon käytäntöjä ja sääntöjä.

Kotimaan uutiset
Raamattu miehen kädessä.
Mika Kanerva / Yle

Pappisliitto varautuu puolustamaan homopareja vihkineitä pappeja oikeudessa, kertoo Lännen Media.

– Jos jäsen tarvitsee vaikkapa oikeusapua, niin kyllä häntä avustetaan, sanoo Pappisliiton toiminnanjohtaja Jussi Junni.

Kirkkohallitus luovutti oikeudellista selvitystään varten tilaamansa lausunnot Lännen Median pyynnöstä. Niiden mukaan vihkimistä ei voida mitätöidä sillä perusteella, ettei siinä ole noudatettu kirkollisen vihkimisen muotoja ja ehtoja.

Kirkolliskokous on antanut Kirkkohallitukselle myös tehtävän selvittää, kuinka tuomioistuimet suhtautuisivat papin kirkolta saamaan rangaistukseen mahdollisesta homoparin vihkimisestä. Pappisliiton mukaan teologisesta kysymyksestä on tullut palvelussuhdekysymys. Liitto käsittelee asiaa maanantain kokouksessaan.

Lännen Median parin vuoden takaisessa kyselyssä reilu kolmasosa papeista oli valmis vihkimään homopareja. Tänä kesänä moni pappi on ilmoittanut aikovansa vihkiä samaa sukupuolta olevia avioliittoon heti maaliskuussa, kun uusi avioliittolaki sen sallii.

Lue seuraavaksi