Ruotsalaismediat: Autojen tuhopoltot jatkuvat Malmössä

Ruotsin Malmössä autoja on sytytetty tuleen jo toisena yönä peräkkäin. Poliisi epäilee paloja kostoiksi. Autoja poltettiin yöllä myös Uppsalassa.

Ulkomaat
Palomiehiä sammutettujen autojen vieressä Malmössä maanantaina 15. elokuuta.
Malmössä on ollut autopaloja tänä vuonna aiemminkin. Palomiehiä sammutettujen autojen vieressä Malmössä maanantaina 15. elokuuta.Johan Nilsson / EPA

Ruotsissa autopalot jatkuvat Malmössä kertovat ruotsalaismediat. Ruotsin television SVT:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan ainakin viisi autoa on sytytetty tuleen, sanomalehti Dagens Nyheterin (siirryt toiseen palveluun)mukaan paloja olisi jopa kahdeksan.

SVT kertoo autojen tuhopoltosta myös Uppsalassa. Poliisin mukaan paloja oli kahdessa eri paikassa ja ainakin neljä autoa olisi tuhoutunut paloissa.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Malmössä poltettiin 15 ajoneuvoa, muun muassa kuljetuspalvelun bussi. Poliisi eristi Rosengårdin lähiön ja evakuoi palopaikan läheisen kerrostalon asukkaat.

Poliisi epäilee, että sunnuntain ja maanantain välisen yön autopalot johtuvat aiemmista pidätyksistä. Paloja on tavallaan sytytetty kostona.

Ruotsin suurkaupunkien siirtolaislähiöissä on jo vuosia ollut levotonta. Levottomuuksiin kuuluu usein autojen polttoja. Kesän aikana autoja on poltettu Malmön, Tukholman ja Göteborgin lisäksi myös pienemmissä kaupungeissa.