Emmy-palkinnot jaettiin: Game of Thrones teki historiaa

Game of Thrones on nyt eniten Emmy-palkintoja voittanut parhaaseen katseluaikaan esitettävä fiktiivinen draamasarja

Ulkomaat
Game of Thrones
Kuva Game of Thrones -draamasarjan neljännestä kaudesta. Keskellä roolihenkilöt Petyr Baelish (näyttelijä Aiden Gillen) ja Sansa Stark (näyttelijä Sophie Turner).Helen Sloan / Game of Thrones / HBO

Yhdysvalloissa on jälleen jaettu televisioalan Emmy-palkintoja. Gaala pidettiin sunnuntai-iltana Los Angelesissa ja illan isäntänä toimi koomikko Jimmy Kimmel.

Parhaan draamasarjan Emmyn voitti Game of Thrones, joka samalla teki historiaa. Se on nyt eniten Emmy-palkintoja saanut parhaaseen katseluaikaan (prime time) esitettävä fiktiivinen draamasarja. Kaikkiaan sarja sai tänä vuonna 12 Emmyä, muun muassa parhaan draamasarjan, draamaohjauksen ja draamakäsikirjoituksen palkinnot.

Game of Thrones voitti parhaan draamasarjan palkinnon toisena vuonna peräkkäin.

Edellinen ennätys oli Frasier-sarjalla, joka sai 11 esityskautensa aikana 37 palkintoa. Kuuden kauden pituisella Game of Thronesilla on nyt 38 palkintoa. Kaikkein eniten palkintoja on kuitenkin Saturday Night Live -komediashow’lla, joka ei kuitenkaan ole käsikirjoitettu draamasarja ja jota ei esitetä parhaaseen katseluaikaan. Sillä on vuodesta 1949 lähtien myönnettyjä Emmy-palkintoja 45 kappaletta.

Sunnuntai-illan gaalassa parhaana komediasarjana palkittiin Veep. Parhaan draamanäyttelijän pääosapalkinnon sai Rami Malek Mr. Robot -sarjasta ja parhaan draamanäyttelijättären palkinnon Tatian Maslany Orphan Black -sarjasta. Paras komedianäyttelijä oli Jeffrey Tambor Transparent-sarjasta ja paras komedianäyttelijätär Julia Louis-Dreyfus sarjassa Veep.

The People v. O.J. Simpson: American Crime Story -minisarja oli myös yksi illan menestyjistä voittaessaan kaikkiaan yhdeksässä eri kategoriassa ja oli toiseksi menestynein ohjelma tänä vuonna Game of Thronesin jälkeen.

Parhaan televisioelokuvan palkinnon voitti Sherlock: The Abominable Bride, joka esitettiin tuoreeltaan myös Ylellä tämän vuoden alussa. Paras tositv-kilpailuohjelma oli The Voice.

Lähteet: AFP, AP, Reuters, Yle Uutiset