1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Skanssi

Kysely: Turkuun kaivataan lisää palveluja – pyöräily vaarallista ydinkeskustassa

Tulevaisuuden Turku 2029 -kyselyssä keskustaan toivottiin eniten lisää kauppoja ja ravintoloita.

Skanssi
Mies nauttii auringosta Turun jokirannassa.
Kalle Mäkelä / Yle

Turun kaupunki selvitti kyselyllä asukkaiden näkemyksiä kaupungin kehittymisestä tulevaisuudessa. Pääteemoina olivat asuminen, palvelut, viher- ja virkistysalueet sekä liikkuminen.

Kyselyn mukaan Turun keskustaan kaivataan runsaasti lisää palveluja, etenkin kauppoja ja ravintoloita. Palvelutarjonta saa kehuja Kupittaan, Länsikeskuksen ja Skanssin alueilla. Tarjonnassa suurimmat puutteet ovat vastaajien mielestä Port Arthurin, Kakolan ja Sataman ympäristössä.

Pyöräilijät tyytymättömiä

Pyöräily koetaan turvattomaksi ja sujumattomaksi lähes koko ydinkeskustan alueella. Kävelyä ja pyöräilyä pidetään sujuvana ja viihtyisänä lähinnä vain Läntisellä Rantakadulla.

Vastaajat sijoittaisivat uutta asumista muun muassa Linnakaupunkiin, Itäharjun teollisuusalueelle, Pihlajaniemen ympäristöön ja Skanssin alueelle. Kyselyssä selvitettiin myös alueita, joihin ei haluta uutta rakentamista. Vastauksissa erottuivat erityisesti keskustan ja sen ympäristön suurimmat puistot. Tärkeitä viher- ja virkistysalueita ovat turkulaisille myös esimerkiksi Ruissalo, Katariinanlaakso ja Koroinen.

Kyselyyn vastasi lähes 800 henkilöä. Vastaukset ovat taustaselvitystä uudelle yleiskaavalle.

_Juttua korjattu klo 15.09: Poistettu yleiskaavan virheellinen voimaantulovuosi. _

Lähteet: Turun kaupungin tiedote

Lue seuraavaksi