1. yle.fi
  2. Uutiset

Saara Aalto jälleen jatkoon X Factorissa: En aio luopua suomalaisesta keijutyylistäni

Saara Aalto jatkaa menestyksekästä taivaltaan Britannian kykyjenetsintäkilpailussa. Viime yönä hän lauloi X Factorissa tiensä jatkoon Bootcamp-vaiheesta.

kulttuuri
Kuvassa Saara Aalto Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa 2016.
Laulaja Saara Aalto on tuttu useasta suomalaisesta laulukilpailusta. Kuvassa Aalto Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa 2016.Timo Korhonen / AOP

Saara Aalto iloitsee jatkoonpääsystään X Factor -kilpailussa. Hän eteni sunnuntaina Britanniassa nähdyssä jaksossa jatkoon. Aalto lauloi bootcamp-leirillä Donna Summerin klassikon On the radio.

Seuraavaksi Aalto siirtyy niin kutsuttuun kuuden tuolin osioon, jossa tuomari Sharon Osbourne pudottaa lisää kilpailijoita.

– Mukana ryhmässäni on kuusitoista kilpailijaa, joista kuusi pääsee jatkoon. Taso on todella kova, Aalto iloitsee.

Millä asenteella ja tyylillä aiot selvitä eteenpäin?

– Aion pitää oman tyylini. Se on yhdistelmä musikaaliperinteitä ja suomalaista keijutyyliä. Uskon, että tyylini erottu edukseen muista kilpailijoista.

Aaltoa arvosteltiin kisan alkuvaiheissa siitä, että hän on X Factoriin liian kokenut laulaja. Nyt kritiikkiä ei ole kuulunut.

– Alkuvaiheessa lehdet kirjoittivat, että olin ammattilaulaja. Tärkeintä kuitenkin on, että laulajalla ei ole levytyssopimusta, säännöt kieltävät sen, Aalto sanoo.

Saara Aalto kilpailee yli 25-vuotiaiden sarjassa ja hän kiittelee kilpakumppaneita asiallisuudesta. Keskinäistä kampittamista ei ole näkynyt. Jokaisella kilpailijalla on oma tyyliinsä. Kenenkään ei ole tarpeen lähteä matkimaan Beyoncén tai Mariah Careyn elkeitä.

– Ryhmässäni on neljä kilpailijaa, joiden äidinkieli ei ole englanti. Olen ystävystynyt varsinkin tanskalaisen ja islantilaisen kilpailijan kanssa.

Seuraava osio kisataan Lontossa Wembley Areenalla. Aallon esityksen voi katsoa täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi