1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Olympiamitalisti Mira Potkonen surkeaksi väitetystä 1000 euron stipendistä: "Se on minulle iso raha"

Olympiavoittajan synnyinpitäjässä Potkoselle annettua stipendiä pidetään liian pienenä lahjana, mutta Potkoselle se oli iloinen yllätys. Heinäveteläisten tonnilla maksetaan rakennuslupia.

Kotimaan uutiset
Mira Potkonen.
Nyrkkeilijä Mira Potkonen.Yle

Rion olympialaisista pronssimitalin tuonut nyrkkeilijä Mira Potkonen kertoo seuranneensa synnyinpitäjänsä keskustelua olympialaisten jälkimainingeissa.

Kunnassa on aiheuttanut kuohuntaa se, mikä olisi sopiva tunnustus mitalin voittaneelle Potkoselle, joka on syntynyt Heinävedellä ja asunut siellä vuosia pikkutyttönä. Monien mielestä kunnan päätös lahjoittaa Potkoselle tuhannen euron stipendi oli väärä, ja stipendi aivan liian pieni tunnustus hienosta urakasta Riossa.

Potkonen itse on toista mieltä.

– Näin sieltä (sosiaalisesta mediasta) muutamia kommentteja. Ihmisillä on monenlaisia mielipiteitä ja niitä saa ilmaista. Itse olen erittäin kiitollinen tästä tunnustuksesta.

Rahat talon rakennusprojektiin

Nokialle taloa rakentava Potkonen kertoo, ettei osannut odottaa saavansa Heinävedeltä yhtään mitään.

– Oli positiivinen yllätys, että edes jonkun näköistä tunnustusta tuli. Olen tyytyväinen tähän pieneen tunnustukseen enkä missään nimessä mitään suurempaa olisi tarvinnutkaan. Se oli mukava ele.

Potkonen sai aiemmin Tampereen kaupungilta 5000 euron stipendin ja Nokia lahjoitti hänelle omakotitalotontin. Urheilija tietää jo, mihin Heinävedeltäkin saatu stipendiraha käytetään.

– Se menee talon rakennusprojektiin. Sieltä tulee kaikenlaisia kuluja ja tonni on erittäin tervetullut. Kyllä sillä useammat lupamaksut maksetaan. Se on minulle iso raha, Potkonen sanoo.

Lue seuraavaksi