1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaanin Hokki

Lähes 20 vuotta työtä jääkiekon parissa: "Se ei voi olla muuta kuin unelmatyötä"

Kajaanilainen Esa Sirviö sanoo tekevänsä unelmatyötään hankkiessaan varoja jääkiekkojoukkueelle. Hänet valittiin aktiivisimpien kainuulaisten joukkoon.

Seuratyöntekijä Esa Sirviö Kajaanin jäähallin katsomossa.
Kainuun aktiivisimmat, Esa Sirviö

Seuratyöntekijä Esa Sirviö on Kajaanin jäähallin katsomossa kuin kotonaan. Jos Sirviö ei ole jäähallilla tai Kajaanin Edustushokin (siirryt toiseen palveluun) toimistolla, hän on todennäköisesti kävelemässä sauvojen kanssa pitkin pientareita.

– Sauvakävely on hyvä palauttava keino töiden jälkeen, mutta käyn myös työaikana vähän kävelemässä ja miettimässä asioita. Varsinkin illalla, kun lähdet kävelemään raikkaaseen ilmaan, niin silloin on hyvä miettiä vähän tulevia. Sieltä syntyy aina niitä miljoonaideoita, Sirviö naurahtaa.

Runkosarjassa ennättää tapahtua paljon asioita.

Esa Sirviö

Sirviö on ollut mukana urheilussa koko ikänsä. Urheilulajeista ykkönen on jääkiekko. Sirviö sanookin tekevänsä unelmatyötään hankkiessaan varoja jääkiekkojoukkueelle.

– Tässä on 18. vuosi aluillaan, joten se ei voi olla muuta kuin unelmatyötä. Se sopii minulle. Tykkään kaupanteosta, olen syntynyt tekemään kauppaa ja haluan tehdä kauppaa. Nautin siitä ja mitä isompi kauppa on, sitä parempi tunne siitä tulee.

Kaupat tehdään kasvokkain

Moni asia on muuttunut vuosien varrella. Siitä kertoo jo se, että Hokissa pelaa tällä hetkellä pelaaja, joka on syntynyt samana vuonna kuin Sirviö aloitti kiekkouransa.

– Digitalisaatio ja muut tuovat oman hommansa tähän. Olen vanhan liiton miehiä, joten en tahdo pysyä aina kyydissä. Mutta, kaupat tehdään edelleen aina mies miestä tai mies naista vastaan, kaikki ei onnistu sähköpostilla.

Toisinaan vastassa on ollut aallon pohjiakin. Sirviö sanoo, ettei hän ole missään vaiheessa menettänyt uskoaan, koska ojasta voi aina nousta. Se on urheilun suola, Sirviö sanoo.

– Jokaisella ihmisellä on jossain vaiheessa huonot hetkensä. Niitä on urheilussa ja niitä on siviilielämässä, ne pitää vain voittaa.

Kaudesta tulossa mielenkiintoinen

Kausi on vielä alkumetreillä. Kajaanin Hokilla on jääkiekon Mestiksessä (siirryt toiseen palveluun) takanaan yksi voittoon ja kaksi tappioon päättynyttä ottelua.

– Sarjat ovat nykyisin niin pitkiä, että 50 pelin runkosarjassa ennättää tapahtua paljon asioita. Vaikka häviäisit 5-6 ensimmäistä peliä, voit voittaa runkosarjan kevyesti kuten esimerkiksi Mikkelin Jukurit (siirryt toiseen palveluun) viime vuonna.

Olen syntynyt tekemään kauppaa ja haluan tehdä kauppaa.

Esa Sirviö

– Silloin, kun minä aloitin näitä hommia, paikallisvastustajana oli Iisalmen Peli-Karhut (siirryt toiseen palveluun). Nyt IPK on tullut takaisin, joten tilanne on erittäin mielenkiintoinen, Sirviö lisää.

Esa Sirviö on yksi niistä viidestäkymmenestä kainuulaisesta, jotka valittiin Kajaanin Nuorkauppakamarin yleisöäänestyksessä kaikkien aikojen aktiivisimmiksi kainuulaisiksi. Yle Kajaani esittelee valitut vuoden 2016 aikana.