Sähköinen ylioppilaskirjoitus sujui ilman ongelmia – koetta ei jouduttu keskeyttämään yhdessäkään koulussa

Ylioppilastutkintolautakunnassa ollaan varovaisen optimistia sen suhteen, että historiallinen päivä sujuisi loppuun asti suunnitellusti.

Kotimaa
Sähköiset ylioppilas kirjoitukset
Markus Heikkilä / Yle

Ylioppilaskirjoituksissa tehtiin tänään historiaa, kun maantieteen koe suoritettiin ensimmäistä kertaa sähköisesti.

Koetta ei jouduttu keskeyttämään yhdessäkään koulussa, kertoo pääsihteeri Kaisa Vähähyyppä ylioppilastutkintolautakunnasta. Parissakymmenessä lukiossa on jouduttu turvautumaan varapalvelimeen, koska kone on jouduttu buuttaamaan, kertoo Vähähyyppä.

Ylioppilastutkintolautakunnassa oltiinkin jo iltapäivällä varovaisen optimistia sen suhteen, että historiallinen päivä sujuisi loppuun asti suunnitellusti.

Osa lykkäsi lähetyksen aamuun

Tavoitteena oli, että lukiot olisivat toimittaneet oppilaiden vastaukset ylioppilastutkintolautakunnalle illalla kuuteen mennessä. Osa lukioista kuitenkin jätti lopulta vastausten toimittamisen aamuun.

– Mutta se oli hyvin pieni määrä, Vähähyyppä toteaa.

Hänen mukaansa lautakunnassa ollaankin luottavaisia sen suhteen, että nämäkin vastaukset löytävät huomenissa tiensä perille.

Itse koe päättyi kello 15. Osa kouluista oli toimittanut oppilaidensa vastaukset jo samoihin aikoihin. Niissä kaikki saivat kokeen päätökseen jo ennen koeajan loppumista.

Syksyn aikana on tarkoitus kirjoittaa myös saksan ja filosofian kokeet sähköisesti. Ensi keväänä tehdään sähköisesti ranskan, yhteiskuntaopin ja psykologian kokeet. Ylioppilaskoe sähköistyy asteittain siten, että viimeisenä vuorossa on matematiikka keväällä 2019.

Ylen abitreenit

Miten sujui ensimmäinen sähköinen yo-koe? Abitreenien erikoislähetys 19.9. klo 16.30 Areenassa