Järjestö: Avustuskuljetuksiin osunut ilmaiskuja Aleppon lähellä

YK tyrmistyi iskuista. Syyrian Punaisen Puolikuun edustaja vahvistaa, että järjestön avustusrekkoihin on osunut ilmaisku.

Ulkomaat
Avustusrekkoja Turkin Cilvegozun rajanylityspaikalla matkalla Aleppoon Syyriaan 19. syyskuuta 2016.
Avustusrekkoja Turkin Cilvegozun rajanylityspaikalla matkalla Aleppoon Syyriaan 19. syyskuuta 2016. Reuters-TV

Syyrian tai Venäjän sotilaskoneet ovat iskeneet avustuskuljetuksiin Aleppon kaupungin lähellä myöhään maanantai-iltana, Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights –järjestö kertoi. YK ja Syyrian Punainen Puolikuu vahvistivat iskut.

Avustusrekat olivat kuljettamassa kansainvälisesti junailtua apua Aleppon länsiosiin, kun niihin osui ilmaisku Urm al-Kubran kaupungin lähellä.

YK:n Syyrian-erityislähettiläs Staffan de Mistura tuomitsi iskut tyrmistyneenä.

– Kuljetussaattue oli pitkän lupa- ja valmisteluprosessin tulos. Sen oli tarkoitus auttaa eristyksissä eläviä siviilejä, de Mistura paheksui viitaten piiritetyssä Aleppossa asuviin satoihin tuhansiin siviileihin.

Syyrian Punaisen Puolikuun edustaja vahvisti uutistoimisto AP:lle, että sen avustusrekkoihin oli osunut ilmaisku. Kuljetusten määränpää oli kapinallisten hallussaan pitämä alue Aleppon maakunnassa.

YK vahvisti, että avustuskuljetusta vastaan on hyökätty Aleppon alueella. YK:n mukaan kuljetus oli matkalla Aleppon maakunnassa sijaitsevaan Oremin kaupunkiin.

Syyrian armeija ilmoitti maanantaina, että sisällissotaan viikko sitten solmittu tulitauko oli päättynyt. Armeija syytti terroriryhmien käyttäneen tulitaukoa aseistuksensa vahvistamiseen. Aleppon kapinallisosiin on silminnäkijöiden mukaan tehty rajuja ilmaiskuja illan aikana.

Lähteet: Reuters, AP