1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Turvapaikanhakijat pakenivat yöhön Lesboksella riehunutta rajua paloa

Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei kuollut Morian pakolaisleirillä sytytetyssä tulipalossa vaan asukkaat ehdittiin evakuoida.

Ulkomaat
Pakolaiset pakenevat tulipaloa.
Pakolaiset pakenivat tulipaloa Morian leirillä Lesboksella maanantai-iltana.Stratis Balaskas / EPA

Kreikassa tuhannet turvapaikanhakijat ovat paenneet Lesboksen saarella Morian pakolaisleirissä riehunutta tulipaloa. Kukaan ei kuollut palossa, mutta suurin osa pakolaisleirin asukkaista evakuoitiin tulen tieltä ympäröiville niityille maanantai-iltana.

Paikallispoliisin mukaan palo oli tahallaan sytytetty ja leirin asukkaita epäillään sen sytyttämisestä. Tulipalo tuhosi melkein kaikki leirin teltat ja vahingoitti turvapaikanhakijoiden asumuksena ja rekisteröintiin käytettäviä kontteja.

Tuli ehti tehdä tuhojaan, koska palomiehet eivät päässeet sammuttamaan paloa sen alkuvaiheessa eri kansallisuuksien välille puhjenneiden yhteenottojen takia. Myös voimakas tuuli haittasi sammutustöitä.

Tulipalo saatiin kuitenkin lopulta hallintaan, ja osa asukkaista on päässyt jo palaaman leiriin.

Avustustyöntekijöiden mukaan turvapaikanhakijat olisivat kiistelleet ruuasta. Turkin valtion uutistoimisto ANA puolestaan kertoo, että levottomuudet alkoivat sen jälkeen, kun leirillä levisi huhu, että iso osa sen asukkaista karkotettaisiin pian Turkkiin.

YK:n pakolaisjärjestön mukaan Morian leirissä asuu ahtaissa oloissa noin 5 500 pakolaista, vaikka leiri on mitoitettu 3 600 ihmiselle. Britannian yleisradioyhtiö BBC on julkaissut videon (siirryt toiseen palveluun) tulipalosta.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi