Jykes Kiinteistöjen toiminta myllerryksessä – salainen uudistusohjelma

Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtaja väistyi viikko sitten. Nyt omistajakunnat tekevät päätöksiä, joiden tarkoitus on ketteröittää kiinteistöyhtiötä.

kiinteistöt
Jykes Kiintestöt saneerasi Kivääritehtaan yrityskeskittymäksi. Nyt sen omistaa Logicor.
Jykes Kiinteistöt on saneerannut muun muassa Jyväskylän Kivääritehtaan.Jykes Kiintestöt Oy

Kiinteistöyhtiö Jykes Kiinteistöt on muutosten edessä. Yhtiön omistajavat Jyväskylä, Muurame ja Laukaa ovat hyväksyneet sille uudistusohjelman. Tarkoitus on muodostaa muodostaa ketterä kiinteistöyhtiö, jolla on kevyt organisaatio.

– Omistajat ovat nyt tarkentaneet sitä, mitä he odottavat yhtiöltä. Se on tietysti toimivalle johdolle ja hallitukselle signaali siitä, millaisia toimia pannaan käyntiin, sanoo Jykes Kiinteistöjen hallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kokoomusvaltuutettu Jaakko Selin.

Selin myöntää, että Jykes Kiinteistöjen entisen toimitusjohtajan Juha Takalan viikontakainen lähtö yhtiöstä liittyy uudistukseen.

– Nyt kun lähdetään uudistamaan, niin täytyy miettiä miten tuleva toimitusjohtaja suuntaviivoja vetää, hän sanoo.

Uuudistus- ja toteuttamisohjelmat ovat salaisia.

– Niissä on tietoa yhtiön liiketoiminnasta, asiakassuhteista ja kiinteistöjen hinnoittelusta. Jos ne olisivat julkista tietoa, kiinteistöjen arvostukset olisivat suoraan ostajien tiedossa, se olisi huonoa kaupantekoa, Selin sanoo.

Uudistuksen taustalla on se, että Jykes Kiinteistöjen toimintaa ei käytännössä ole linjattu uudelleen sen perustamisen jälkeen, eli yli 30 vuoteen. Myöskään osakassopimusta Jykes Kiinteistöillä ei ole lainkaan, nyt sellainenkin tehdään.

Työntekijöitä Jykes Kiinteistöillä on alle kymmenen.