1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjanmaan derbyssä taistellaan tärkeistä pisteistä

SJK ja VPS kohtaavat tänä iltana Vaasan jalkapallostadionilla. Joukkueet ovat tällä hetkellä Veikkausliigassa tasapisteissä ja molemmat havittelevat paikkaa kärkikolmikosta.

Veikkausliiga
SJK- HJK Seinäjoen stadionin avajaisottelussa.
Istumapaikat täyttyvät Vaasassa paikallisderbyn kunniaksi. Tämä kuva on otettu 1.7.2016 Seinäjoen stadionin avaisottelusta.Anri Koski / Yle

Seinäjoen jalkapallokerho ja Vaasan palloseura taistelevat tänä iltana tärkeistä pisteistä jalkapallon Veikkausliigassa. Kummallakin joukkueella on 43 pistettä. Tämän illan jälkeen on enää viisi peliä jäljellä ja kumpikin joukkue havittelee paikkaa kärkikolmikossa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa aikaisemmin kaksi kertaa. Ensimmäisen ottelun SJK voitti kotonaan Keskuskentällä 1-0 ja toisessa kohtaamisessa VPS oli vahvempi luvuin 2-1.

– Paikallispeli antaa aina oman latauksensa ja viime kerralla meillä oli kaksijakoinen peli. Ensimmäisellä jaksolla VPS pelasi vahvasti ja tilanne oli tauolla 2-0. Ja toisella jaksolla ajoimme sitten heitä takaa, muistelee SJK:n päävalmentaja Simo Valakari edellistä kohtaamista.

VPS pelasi edellisenä viikonloppuna 0-0-tasapelin Ilvestä vastaan, kun taas SJK voitti kotonaan mestaruutta havittelevan IFK Mariehamnin. Kumpikin joukkue havittelee paikkaa kärkikolmikossa.

– Tässä vaiheessa kautta, vaikka jokainen peli on erittäin tärkeä, niin ei voi tehdä muuta kuin ottaa yhden pelin kerrallaan. Ei voi alkaa ajattelemaan yhtään eteenpäin, muistuttaa Valakari.

Lue seuraavaksi