Stubbin ikkunoiden ammuskelijalle puoli vuotta ehdollista vankeutta

Ministeri Alexander Stubbin ikkunoita ampunut mies on saanut kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. 22-vuotias mies tuomittiin maksamaan myös tuhansia euroja vahingonkorvauksia.

Kotimaa
Stubbin ikkunoiden ampujat turvakamerassa
Poliisi

Espoon käräjäoikeus on tuominnut Alexander Stubbin (kok.) kotitalon ikkunoihin ilmakiväärillä ammuskelleen miehen puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuomittu mies oli toisen parikymppisen miehen kanssa tunkeutunut yöllä 17.–18.8.2015 tunkeutunut silloisen valtiovarainministerin pihaan, ammuskellut ikkunoita ilmakiväärillä sekä heitellyt ikkunoihin ja ulko-oveen kiviä perheen ollessa nukkumassa sisällä.

Miehet olivat menneet myös läheisen Toppelundin koulun sekä päiväkodin pihaan ammuskelemaan ja rikkomaan ikkunoita kivillä.

He olivat myös varastaneet koulusta tietokoneen osia. Tutkinnan aikana paljastui, että kaksikko oli käynyt ammuskelemassa saman koulun pihassa jo kertaalleen aiemmin. Teot sattuivat Espoon Haukilahdessa ja Westendissä.

Miehet saatiin kiinni seuraavan päivän iltana.

Mies tuomittiin puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä neljästä vahingonteosta sekä varkaudesta.

Lisäksi hänet tuomittiin useiden tuhansien vahingonkorvauksiin. Stubbille ja hänen puolisolleen tuli maksettavaa 300 euroa vahingonkorvausta, vahingoitetusta omaisuudesta Espoon kaupungille noin 7 000 euroa, Vakuutusyhtiö Ifille noin 1 600 euroa. Lisäksi mies joutuu maksamaan Alexander Stubbin ja Suzanne Innes-Stubbin oikeudenkäyntikulut.

Tekoihin osallistunut toinen mies menehtyi tutkinnan aikana.

Poliisi on aiemmin tiedottanut, että miehillä ei ollut poliittista tai aatteellista motiivia, vaan teot vaikuttivat humalaisten päähänpistolta.