Talvivaara Kaivososakeyhtiö valmistelee osakeantia – uusia liikentoimintaideoita pöydällä

Talvivaara ei halua tässä vaiheessa kertoa enempää uusista bisnesideoista.

talous
Talvivaaran kaivoksen liput liehuivat heinäkuussa 2014 Sotkamossa.
Jarno Kuusinen / AOP

Talvivaara Kaivososakeyhtiö ilmoitti tiistaina aloittavansa valmistelut osakeannin järjestämiseksi. Se on yksi ehto yhtiön saneerausmenettelylle.

Valmistelussa on konversioanti, jossa saneerausohjelmaehdotuksen mukaisille etuoikeudettomille saneerausvelkojille tarjottaisiin mahdollisuus muuttaa velkansa kokonaisuudessaan yhtiön osakkeisiin. Talvivaara tiedottaa myöhemmin annin etenemisestä.

Vaihdon osakekohtainen hinta on 0,1144 euroa osakkeelta. Järjestely laimentaisi nykyisten omistajien omistusosuutta 70 prosentilla.

Lisäksi Talvivaara Kaivososakeyhtiö kertoo tiedotteessaan tutkineensa uusia liiketoimintaideoita ja projekteja uudeksi ydinliiketoiminnaksi tai osaksi sitä. Tutkittavana on myös muita kuin kaivostoimintaan kuuluvia hankkeita. Niistä tai niiden toteutumisen todennäköisyydestä ei kuitenkaan tässä vaiheessa kerrota enempää.

Selvittäjä jätti keväällä 2015 lopullisen saneerausehdotuksen Espoon käräjäoikeudelle. Sen keskeinen ehto oli juuri velkojien riittävä tuki. Selvittäjän tehtävänä on seurata ehdotuksen ehtojen täyttymistä. Käräjäoikeus päättää aikanaan, vahvistaako se saneerausohjelman.

Talvivaaran kaivosliiketoiminta eli Talvivaara Sotkamo on myyty valtion omistamalle Terrafamelle.