1. yle.fi
  2. Uutiset

Asema-aukion pahoinpitelyjutun vangitsemisoikeudenkäynti alkoi salaisena

Helsingin käräjäoikeus ei sallinut yleisön seurata vangitsemisoikeudenkäyntiä, joka alkoi hetki sitten oikeustalolla.

Kotimaan uutiset
Asema-aukion pahoinpitelyjutun vangitsemisoikeudenkäynti alkoi salaisena Helsingin käräjäoikeudessa.
Toimittajat ja kuvaajat eivät pääse seuraamaan vangitsemisoikeudenkäyntiä.Päivi Happonen / Yle

Asema-aukion pahoinpitelystä epäillyn Suomen Vastarintaliikkeen aktiivijäsen vangitsemisoikeudenkäynti alkoi salaisena Helsingin käräjäoikeudessa. Törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty mies tuotiin vangitsemisoikeudenkäyntiin poliisivankilasta.

Siniseen huppariin ja farkkuihin pukeutunut mies kuunteli rauhallisena asianajajansa vieressä, kun oikeuden puheenjohtaja kysyi puolustukselta, salliiko se median läsnäolon oikeussalissa. Epäilty vaati salaista käsittelyä, mutta poliisi olisi hyväksynyt, että oikeudenkäynti olisi ollut julkinen.

– Oikeudenkäynti voi olla julkinen, lukuunottamatta täällä käsiteltäviä terveystietoja, totesi tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf.

Oikeuden puheenjohtaja totesi, että jos epäilty pyytää salaista käsittelyä, oikeudella olisi pieni mahdollisuus siitä poiketa, mutta nyt ei ole sellaisia syitä.

Oikeudenkäynti kiinnostaa mediaa

Helsingin käräjäoikeuteen on saapunut poikkeuksellisen paljon toimittajia ja kuvaajia, jotka odottavat vangitsemisistunnon päättymistä oikeustalon käytävillä.

Vangitsemisoikeudenkäynti on parhaillaan käynnissä.

Kun vangitsemisoikeudenkäynti päättyy, käräjäoikeus ilmoittaa, vangitaanko törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty mies.

Lue seuraavaksi