Venäjällä huolestuttiin jälleen lasten huostaanotoista Suomessa

Venäjän media kertoo Suomen viranomaisten ottaneen kolme lasta huostaan venäläiseltä naiselta.

Ulkomaat
Anna Kuznetsova ja Vladimir Putin kättelevät Putinin työhuoneessa, jonka seinät ovat tummaa puupaneelia. Molemmat hymyilevät. Kuznetsovalla on valkoinen asu, Putinilla tumma puku, vaaleansininen kauluspaita ja kravatti. Taustalla kirjahyllyn edessä näkyy television kameramies, joka kuvaa tilannetta.
Venäjän presidentti nimitti Anna Kuznetsovan lapsiasiainvaltuutetuksi syyskuussa. Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kremlin pool / EPA

Venäjän ja Suomen suhteisiin on kehkeytymässä uusi kiista lasten huostaanotoista. Venäjän mediassa (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan (siirryt toiseen palveluun), että Suomen viranomaiset ovat ottaneet huostaan kolme lasta venäläiseltä naiselta Seinäjoella.

Venäjän uusi lapsiasiainvaltuutettu Anna Kuznetsova on vedonnut muun muassa ulkoministeri Sergei Lavroviin ja Karjalan tasavallan päämieheen Aleksandr Hudilaiseen, jotta nämä selvittäisivät tapauksen taustat.

Petroskoissa vakituisesti asuva nainen ja huostaanotetut lapset ovat Venäjän median mukaan kaikki Venäjän kansalaisia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin nimitti Anna Kuznetsovan tässä kuussa lapsiasiavaltuutetuksi tehtävästä eronneen Pavel Astahovin tilalle.

Astahov oli nostattanut arvostelua kevytmielisinä pidetyillä kommenteillaan Karjalan Säämäjärvellä sattuneen lasten hukkumisonnettomuuden jälkeen.

Astahov arvosteli Suomea usein kovasanaisesti venäläistaustaisten lasten huostaanotoista.