1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Tähtien erosta kohu – pakolaisten auttajana tunnettu Jolie haluaa lastensa huoltajuuden

Maailmalla on otettu yllättyneenä vastaan tieto elokuvatähtien, Angelina Jolien ja Brad Pittin eroaikeista. Pittin väitettyjen päihdeongelmien sanotaan vaikuttaneen Jolien päätökseen.

Brad Pitt ja Angelina Jolie lastensa Pax Thienin (vas.), Shilohin ja Knoxin kanssa lentokentällä Tokiossa kolme vuotta sitten. Kuva: Kimimasa Mayama / EPA

Hollywood-tähti Angelina Jolie tunnetaan näyttelijänä, mutta myös pakolaislasten asianajaja. Nyt maailmaa kuohuttavat tiedot hänen eroaikeistaan. 41-vuotias Jolie on ollut YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n erityislähettiläs vuodesta 2012.

Jolie hakee avioeroa 52-vuotiaasta Pittistä, perusteenaan sovittamattomat erimielisyydet. Jolien asianajajan Robert Offerin mukaan Jolie teki päätöksensä perheen hyvinvoinnin vuoksi.

Näyttelijä Brad Pitt sanoo olevansa hyvin surullinen siitä, että hänen vaimonsa Angelina Jolie hakee avioeroa.

– Olen hyvin suruissani tästä, mutta eniten merkitsee nyt lastemme hyvinvointi, Pitt sanoi julkaisemassaan tiedotteessa.

Myös Brad Pitt taistelee huoltajuudesta

Jolien kerrotaan hakevan myös lasten yksinhuoltajuutta. Pittille hän tarjoaa lasten tapaamisoikeutta. Brad Pittin puolestaan sanotaan aikovan taistella lasten huoltajuudesta kaikin keinoin.

Perheellä on kuusi lasta, joista kolme on ulkomailta adoptoituja, Etiopiasta, Kambodzhasta ja Vietnamista.

Väitteitä päihteiden käytöstä

Julkkislehti TMZ:n mukaan Jolien eropäätökseen ovat vaikuttaneet Brad Pittin päihdeongelmat. Lehden mukaan hän käyttää runsaasti kannabista ja alkoholia. Jolien mukaan Pittillä on myös vaikeuksia vihanhallinnan kanssa, mitä Jolie pitää haitallisena perheen lapsille.

Pitt pitää väitteitä valheellisina. Julkkislehdissä ennustetaan, että eroa puidaan vielä riitaisasti oikeudessa.

Jolie ja Pitt avioituivat vuonna 2014 noin kymmenen vuoden suhteen jälkeen. Molemmat ovat tunnettuja Hollywood-tähtiä.